ΕΕΕΠ: Πάνω από 9.500 παράνομα site για τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα
Η ΕΕΕΠ εντόπισε χιλιάδες παράνομους στοιχηματικούς ιστότοπους στη χώρα μας για το 2024.
Η ΕΕΕΠ εντόπισε χιλιάδες παράνομους στοιχηματικούς ιστότοπους στη χώρα μας για το 2024.

Τον εντοπισμό τουλάχιστον 9.500 παράνομων site ανακοίνωσε η ΕΕΕΠ, στο πλαίσιο του «1st Cyber Intelligence Summit – Προστατεύοντας το Σήμερα, Οργανώνοντας το Αύριο».
Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων εντόπισε χιλιάδες παράνομους στοιχηματικούς ιστότοπους μέσα στο 2024, με τον παραπάνω αριθμό να φανερώνει αύξηση 275% σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα του 2021.
Να σημειωθεί πως στη Σύνοδο που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμμετείχαν ως εκπρόσωποι της ΕΕΕΠ ο Πρόεδρος, Δρ. Δημήτρης Ντζανάτος, αλλά και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνολογικών Υποδομών της ΕΕΕΠ, Δρ. Αντώνης Αλεξίου.
Ο κ. Ντζανάτος τοποθετήθηκε για τη μεγάλη πρόκληση της ρύθμισης της αγοράς των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, η οποία έχει αρχίσει απ' το 2021. Αναφέρθηκε επίσης και στο κρίσιμο θέμα του παράνομου στοιχηματισμού, αποκαλώντας το ως διεθνές φύσης πρόβλημα που γιγαντώνεται με αλματώδεις ρυθμούς και συνδέεται και με δίκτυα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος επισήμανε την ανάγκη για διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα, ούτως ώστε ν' αντιμετωπιστεί με συλλογικές προσπάθειες και στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς οι αποσπασματικές κινήσεις δε θα φέρουν λύσεις. Επί του θέματος μίλησε και ο κ. Αλεξίου, αναφερόμενος κυρίως στην τεχνολογική ωρίμανση της ΕΕΕΠ, αλλά και στα μέσα που χρησιμοποιεί κατά την έρευνα εντοπισμού παράνομων ιστοτόπων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Στη συνέχεια μίλησε και για το πιλοτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Επιτροπή, τ' οποίο αφορά στην αποτίμηση της ενασχόλησης των παικτών με τα τυχερά παίγνια, και φυσικά στον προσδιορισμό πιθανής προβληματικής ενασχόλησης ή και εθισμού του παίκτη, βάσει της δραστηριότητας τους.
Τέλος, αξίζει ν' αναφέρουμε πως έγινε έρευνα κατά την οποία συμμετείχαν 160.000 άνθρωποι για περίπου δύο μήνες. Απ' τα στοιχεία προκύπτουν πως λίγοι ήταν αυτοί που ανέπτυξαν προβληματική συμπεριφορά ή εθισμό. Τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της 3ης ετήσιας έρευνας της Kapa Research για λογαριασμό της ΕΕΕΠ για τους παράγοντες που οδηγούν τους παίκτες στα παράνομα δίκτυα.
Διαβάστε ακόμα
Τυχερά παιχνίδια: Τόσα ποντάρουν «καθαρά» οι Έλληνες καθημερινά!
ΕΕΕΠ: Μεγάλη αύξηση στα «καθαρά» έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών!
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα