ΝΕΟ PROMO CODE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
sentragoal.gr Το Νο1 site για το στοίχημα
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
NEW
ΝΕΟ PROMO CODE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ breadcrumbs arrow ΠΑΝΑΜΑΣ COPA AMERICA 24: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Παναμάς Copa America 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Αποδόσεις και Προγνωστικά

Σε βατό όμιλο, θα παλέψει όπως πάντα για την έκπληξη.

Σε βατό όμιλο, θα παλέψει όπως πάντα για την έκπληξη.

Sentragoal Team
Sentragoal Team
02 Ιουλίου 2024 - 08:03
02/07/2024 - 08:03
Copa-america-panamas-new.jpg

Αποτελεί μέλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας & Κεντρικής Αμερικής αλλά και Καραϊβικής (CONCACAF), οπότε δεν συμμετέχει συχνά σε διοργανώσεις του Κόπα Αμέρικα. Για την ακρίβεια, η φετινή είναι μόλις η δεύτερη στην ιστορία του. Η πρώτη είχε καταγραφεί το 2016, πάλι στα γήπεδα των ΗΠΑ μάλιστα στην επετειακή διοργάνωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, όταν και είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων. Το έργο του ήταν υπέρμετρα δύσκολο καθότι οι Αργεντινή και Χιλή που προκρίθηκαν, αποτέλεσαν μετέπειτα το ζευγάρι του τελικού της διοργάνωσης. Τρίτος αντίπαλός του στον τότε όμιλο ήταν η Βολιβία, την οποία και κέρδισε. Με μία νίκη και δυο ήττες, δεν συνέχισε στη διοργάνωση.

Τα έχει πάει καλύτερα στις διοργανώσεις της δικής του Ομοσπονδίας, με τρεις παρουσίες σε τελικούς Γκολντ Καπ, που αποτελεί το κορυφαίο τουρνουά σε επίπεδο εθνικών ομάδων της ζώνης του. Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει να επιδείξει μία συμμετοχή σε Μουντιάλ, το 2018 στη Ρωσία, αλλά σε τρία παιχνίδια δεν κατάφερε να συλλέξει ούτε έναν βαθμό. Το παρατσούκλι της εθνικής ομάδας του Παναμά είναι οι «καναλέρος», ορμώμενο από τη διώρυγα που υπάρχει στο έδαφος του, ενώνοντας Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

Πανηγύρισε την πρόκριση στο Κόπα Αμέρικα τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε, κλήθηκε να αγωνιστεί κόντρα στους Κοσταρικανούς σε διπλά παιχνίδια, σε επίπεδο Nations League της ζώνης CONCACAF. Στην προημιτελική φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης είχε οριστεί ότι οι οχτώ ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν, θα κληρωθούν σε τέσσερα ζευγάρια, με τους τέσσερις νικητές να παίρνουν την πρόκριση στο Κόπα Αμέρικα. Ο Παναμάς επικράτησε με 3-0 εκτός και 3-1 εντός έδρας, απόλυτα δίκαια, εκμεταλλευόμενος την τραγική αμυντική συμπεριφορά των «τίκος». Οι αντεπιθέσεις του ήταν «φωτιά», σκοράροντας πανεύκολα και στα δυο παιχνίδια. Σπουδαία επίδοση η πρόκριση, καθώς η Κόστα Ρίκα θεωρείται η κορυφαία ομάδα της Κεντρικής Αμερικής, πλην Μεξικού. Αναγνωρίστηκε και η συμβολή του τεχνικού Τόμας Κρίστιανσεν σε αυτή την επιτυχία. Και αυτό γιατί μέχρι πρότινος, υπήρχε έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του.

Προσφορά* Γνωριμίας για Πρωταθλητές με 800 Δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναμάς Copa America 24 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει ο Παναμάς στο Κόπα Αμέρικα. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Λ. Μεχία (33)

49/0

Νασιονάλ Μοντεβιδέο

Ο. Μοσκέρα (29)

24/0

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Σ. Σαμούδιο (30)

2/0

Μαρατόν

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μ. Μουρίγιο (28)

70/8

Μαρσέιγ

Ε. Ντέιβις (33)

86/7

Κόζιτσε

Ι. Άντεσον (26)

8/1

Φορταλέσα

Ρ. Μίλερ (32)

39/2

Τουράν

Σ. Μπλάκμαν (26)

20/0

Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ε. Άντερσον (23)

4/0

Σαπρίσα

Ε. Φαρίνια (22)

2/0

Μουνισιπάλ

Χ. Κόρδοβα (23)

9/0

Νόριτς

Ο. Βαλένσια (20)

1/0

ΝΥ Ρεντ Μπουλς

ΜΕΣΟΙ

Κ. Μαρτίνες (27)

34/0

Αλ Τζαντάλ

Χ. Ροντρίγκες (25)

44/4

Φαμαλικάο

Γ. Μπάρσενας (30)

84/9

Μασατλάν

Γ. Ουέλτς (24)

15/1

Βισέου

Φ. Γόνδολα (28)

17/1

Μακάμπι Μπνέι Ρέινε

Α. Αγιάρσα (31)

24/4

Σιενσιάνο

Α. Καρασκίγια (25)

49/2

Χιούστον

Σ. Γιάνις (28)

40/3

Σαν Κάρλος

Κ. Χάρβι (24)

0/0

Μινεσότα

Κ. Λένις (23)

3/2

Χαγουάρες

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ι. Ντίας (27)

32/9

Ουν. Κατόλικα

Χ. Φαχάρδο (30)

42/9

Ουν. Κατόλικα

Ε. Γκερέρο (24)

8/0

Ζόρια

Ο προπονητής

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Παναμά αναζητούσε τον Ιούλιο του 2020 έναν ισπανόφωνο προπονητή που να έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Τόμας Κρίστιανσεν. Ο 51χρονος με πατέρα Δανό και μητέρα Ισπανίδα, βρέθηκε στην Ισπανία σε ηλικία 18 ετών, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις σε τουρνουά στη Δανία. Αγωνίστηκε μία πενταετία στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Μετά τον καταλανικό σύλλογο, έχοντας αποκτήσει την ισπανική υπηκοότητα, είχε πέρασμα από μία πλειάδα ομάδων ως επιθετικός. Ήρθε και στη χώρα μας, μάλιστα, για λογαριασμό του Πανιωνίου (1999-2000). Η κορυφαία του χρονιά ως ποδοσφαιριστής προέκυψε με τη φανέλα της Μπόχουμ (2002-2003), πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, μαζί με τον Έλμπερ της Μπάγερν.

Ως προπονητής, ο Κρίστιανσεν έχει δουλέψει σε Αγγλία, Βέλγιο, Κύπρο. Όσον αφορά τις επιδόσεις του στον πάγκο των «καναλέρος», σε 56 αναμετρήσεις έχει να επιδείξει 27 νίκες, 13 ισοπαλίες και 16 ήττες. Αξιοσημείωτη επιτυχία του μαζί τους ήταν η συμμετοχή στον τελικό του CONCACAF Γκολντ Καπ 2023.

Το Αστέρι της ομάδας

Ο Παναμάς θα έχει ρόλο κομπάρσου στον όμιλο, το επίπεδο είναι υψηλό και μην λησμονούμε ότι πρόκειται για ομάδα της ζώνης CONCACAF. Μεσοεπιθετικά λείπουν οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά τα περασμένα χρόνια, παρότι οι επιθετικοί Ντίας και Φαχάρδο κατορθώνουν και σκοράρουν, σε βατά παιχνίδια βέβαια. Αμφότεροι βέβαια έμειναν εκτός.

Ένας άλλος παίκτης, όμως, την τελευταία 12ετία μάλιστα, είναι βασικός και -σχεδόν- αναντικατάστατος. Ο μεταξύ των αρχηγών Έρικ Ντέιβις. Αισίως 33 ετών, καλύπτοντας κατά καιρούς όλη την αριστερή πλευρά. Εξαιρετικός στις στημένες φάσεις, σκοράροντας με φάουλ και πέναλτι για τους «καναλέρος», ίσως του δοθεί η ευκαιρία στη φετινή διοργάνωση να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Ο Τόμας Κρίστιανσεν αναμένεται να παρατάξει δυο διαφορετικούς σχηματισμούς. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσει το φαβορί του ομίλου, την Ουρουγουάη και διαφορετικά τις άλλες δυο ομάδες. Απέναντι στη «σελέστε» η λογική λέει ότι θα προτιμήσει τριάδα στην άμυνα και πολυπρόσωπο κέντρο, δηλαδή 3-5-2. Τρεις υψηλόσωμοι κεντρικοί αμυντικοί θα είναι η βάση πίσω. Θα προσπαθήσει να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει.

Δύσκολα θα συλλέξει θετικό αποτέλεσμα πάντως. Κόντρα σε ΗΠΑ και Βολιβία αναμένεται να χρησιμοποιήσει το 4-4-2. Αυτό έχει δουλευτεί στα περισσότερα παιχνίδια. Στόχος θα είναι να κυνηγήσει τις νίκες ώστε να ελπίζει στην πρόκριση. Το αν θα το πετύχει είναι άγνωστο, ωστόσο διαθέτει παίκτες στα άκρα πίσω και μπροστά και στην κορυφή της επίθεσης που μπορούν να προβληματίσουν τις αντίπαλες άμυνες.

(4-4-2): Μεχία – Μουρίγιο, Κόρδοβα, Μίλερ, Ντέιβις – Ροντρίγκες, Αγιάρσα, Καρασκίγια, Μπάρσενας – Ντίας, Φαχάρδο.

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι Ντέιβις
Εκτελέσεις Φάουλ Μπάρσενας
Σκόρερ Ντίας
Κάρτες Καρσκίγια

Copa America 24 Παναμάς Όμιλος

Η παρουσία του στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης τον φέρνει αντιμέτωπο με τις Ουρουγουάη, ΗΠΑ, Βολιβία. Πολύ δύσκολη η αποστολή όσον αφορά την πρόκριση. Θα είναι τρία πολύ δυνατά τεστ. Με τους Αμερικανούς έχει δώσει πολλά παιχνίδια, τόσο επίσημα όσο και φιλικά, καθώς ανήκουν στην ίδια Ομοσπονδία, την CONCACAF. Γνωρίζονται, λοιπόν, αρκετά καλά. Μειονέκτημα ότι τους αντιμετωπίζει στην έδρα τους. Οι Ουρουγουανοί του έχουν αφήσει πικρή γεύση, σε τρία φιλικά απέναντί τους, μετρώντας ισάριθμες ήττες. Κόντρα στη Βολιβία, αντίθετα, έχει θετικές μνήμες. Στην παρθενική του συμμετοχή στη διοργάνωση, πάλι σε αμερικανικό έδαφος, την αντιμετώπισε και την κέρδισε το 2016.

  1. ΗΠΑ
  2. Ουρουγουάη
  3. Παναμάς
  4. Βολιβία

Πρόγραμμα Copa America 24 Παναμάς

Σε θεωρητικό επίπεδο, αν ήταν μία ομάδα που είχε τα φόντα για πρόκριση, η κλήρωση θα θεωρούταν ιδανική. Έχοντας ως πρώτο αντίπαλο το φαβορί του ομίλου, την Ουρουγουάη, ακόμη και με ήττα, θα μπορούσε στη συνέχεια να τα παίξει όλα για όλα κόντρα σε ΗΠΑ και Βολιβία. Παρ’ όλα αυτά, οι «καναλέρος» θα κάνουν την προσπάθειά τους, συνηθίζουν να βγάζουν πάθος όταν αντιμετωπίζουν αντιπάλους μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Αγώνας Σκορ Γήπεδο & Πόλη
Ουρουγουάη - Παναμάς 3-1 «Hard Rock Stadium», Μαϊάμι
Παναμάς - ΗΠΑ 2-1 «Mercedes-Benz Stadium», Ατλάντα
Βολιβία - Παναμάς 1-3 «Inter&Co Stadium», Ορλάντο

 

Προσφορά* Γνωριμίας για Πρωταθλητές με 800 Δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Παναμάς Copa America 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει ο Παναμάς στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
1ο του Δ’ Ομίλου

*Στη νοκ άουτ φάση των «8» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

 

Στατιστικά
  • Δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση

  • Είχε αντιμετωπίσει ξανά τη Βολιβία στους ομίλους

Copa America 24 Παναμάς Αποδόσεις

Αποτελεί το μεγάλο αουτσάιντερ όσον αφορά τον νικητή της διοργάνωσης, απόλυτα φυσιολογικά βέβαια. Το επίπεδο ποιότητας του ρόστερ του είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Με αυτό το δεδομένο, δεν εκπλήσσουν οι αποδόσεις στις υπόλοιπες προσφερόμενες αγορές. Η λογική λέει ότι θα αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να κατακτήσει κάποιους βαθμούς, όπως συνέβη στην παρθενική του συμμετοχή, ή όχι.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 81.00
Να φτάσει στον τελικό 21.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 5.00

Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά για την πορεία της Αργεντινής στο Copa America 24

Προγνωστικό #1

Κατά πολλούς το φαβορί για να είναι ουραγός στον όμιλό του. Δεν έχει μεγάλες προσωπικότητες και ποιότητα για πολλά παραπάνω, μάλλον ταβάνι η τρίτη θέση και οι δυο επιλογές που ακολουθούν, υπηρετούν το συγκεκριμένο σενάριο. Το ενδεχόμενο να τερματίσει στην τέταρτη θέση συναντάται σε ικανοποιητική απόδοση.

❌ Να τερματίσει στην 4η θέση στον όμιλο:2.25
Προγνωστικό #2

Με το ίδιο σκεπτικό, κυκλώσαμε και το να σκοράρει τα λιγότερα γκολ στον όμιλο σε απόδοση. Άλλωστε, βρίσκεται τουλάχιστον ένα σκαλί πιο κάτω με τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ. 

❌ Να σκοράρει τα λιγότερα γκολ στον όμιλο:2.20

Στοιχηματική
Άδεια
Πλεονεκτήματα
Υπηρεσίες
Novibet
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Δύο & νίκησες
Ενισχυμένο* παρολί
Cash Out* & 0% γκανιότα*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Fonbet
Netbet
Bet365
Winmasters
Betsson
Sportingbet