ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow EURO breadcrumbs arrow ΕΛΒΕΤΙΑ EURO 24: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ελβετία Euro 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Αποδόσεις και Προγνωστικά

Στο παρελθόν τα χρόνια που έκανε υπερβάσεις, ζόρικη ακόμα και η πρόκριση από το γκρουπ.

Στο παρελθόν τα χρόνια που έκανε υπερβάσεις, ζόρικη ακόμα και η πρόκριση από το γκρουπ.

Sentragoal Team
Sentragoal Team
05 Ιουλίου 2024 - 14:00
05/07/2024 - 14:00
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
Sentragoal Elvetia euro 2024.jpeg

Πρόκειται για την 5η συμμετοχή της σε τελική φάση Euro. Είναι ομάδα που συνήθως προκρίνεται στην επόμενη φάση, όπως και το 2020, οπότε και δεν τα πήγε τόσο καλά στον όμιλο, ούσα 3η στην ισοβαθμία με την Ουαλία. Πήγε να παίξει με τη Γαλλία, έκανε την υπέρβαση με σκορ 3-3 και πρόκριση στα πέναλτι, για να αποκλειστεί στα προημιτελικά, στα πέναλτι, από την Ισπανία. Ότι καλύτερο έχει κάνει σε Euro, ούτε καν στο δικό της το 2008 δεν προχώρησε τόσο.

Τώρα υποτίθεται θέλει να μπει με αξιώσεις στη μάχη της πρόκρισης, αλλά στον δύσκολο όμιλο που κληρώθηκε δεν τη βλέπουμε καλά. Ειδικά η εικόνα των προκριματικών μας αφήνει με αρκετά ερωτηματικά, το ίδιο και στον φίλαθλο κόσμο της. Εξ’ ου και η έκπληξη για το γεγονός πως η Ομοσπονδία επιμένει στην παρουσία του Μουράτ Γιακίν στον πάγκο στο συγκεκριμένο Euro 24. Πολλές οι ισοπαλίες στα προκριματικά, πολλά τα γκολ που δέχτηκε στο φινάλε των αγώνων της, αυτό κάτι σημαίνει. Κάποτε ήταν από τις ομάδες που περιμέναμε την υπέρβαση και την αξιόλογη πορεία. Τώρα φαίνεται δύσκολο ακόμα και να περάσει τον όμιλο ούσα μέσα στην πρώτη δυάδα.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Ο 9ος όμιλος ήταν αυτός στον οποίο κληρώθηκε και παρ’ ότι οι αντίπαλοι δεν φάνταζαν βουνό, έχασε αδικαιολόγητα βαθμούς. Ολοκλήρωσε την πορεία της πίσω από τη Ρουμανία, στη 2η θέση με 17 βαθμούς. Μόλις στο 4-5-1 ο απολογισμός της. Μάλιστα στο φινάλε ολοκλήρωσε τα... μισά του ομίλου με μία ήττα και τέσσερις ισοπαλίες. Τίποτα δηλαδή, όπως και τα 11 γκολ παθητικό σε 10 αγωνιστικές ήταν αρκετά για τα δεδομένα της. Το Ισραήλ ακολούθησε στους 15 βαθμούς και μόλις στην 9η αγωνιστική κατάφερε να καπαρώσει την πρόκριση. Εξ ου και ανώδυνη η ήττα από την, σαφώς ανώτερη, Ρουμανία στο φινάλε του ομίλου. Όταν φέρνεις ισοπαλίες στο Κόσοβο με σκορ 2-2, όταν χάνεις εντός έδρας έως το 89’ με 3-1 από τη Λευκορωσία και φέρνεις ισοπαλία 3-3 εν τέλει, όταν με τη Ρουμανία είσαι μπροστά με 2-0 έως το 89’ και φέρνεις «Χ» με σκορ 2-2, τότε δεν έχει να περιμένει κάτι παραπάνω.

Σε υποδεχόμαστε με 115 free δώρα* χωρίς κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελβετία Euro 24 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Ελβετία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Γ. Ζόμερ (35)

93/0

Ίντερ

Ι. Μβογκό (29)

9/0

Λοριάν

Γκ. Κόμπελ (26)

5/0

Ντόρτμουντ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ρ. Ροντρίγκες (31)

119/9

Τορίνο

Φ. Σερ (32)

85/8

Νιουκάστλ

Μ. Ακάντζι (28)

64/3

Μάντσεστερ Σ.

Ν. Ελβέντι (27)

53/2

Γκλάντμπαχ

Σ. Βιντμέρ (31)

46/4

Μάιντζ

Σ. Τσέσιγκερ (25)

4/0

Βόλφσμπουργκ

Λ. Στεργίου (22)

6/0

Στουγτκάρδη

ΜΕΣΟΙ

Γκ. Τσάκα (31)

129/14

Λεβερκούζεν

Ξ. Σακίρι (32)

124/32

Σικάγο Φάιρ

Ρ. Φρόιλερ (32)

71/9

Μπολόνια

Ντ. Ζακάρια (27)

54/3

Μονακό

Στ. Τσούμπερ (32)

55/11

ΑΕΚ

Μ. Έμπισερ (27)

24/1

Μπολόνια

Ντ. Εντόι (23)

9/0

Μπολόνια

Φ. Ρίντερ (22)

9/0

Ρεν

Α. Γιασάρι (21)

2/0

Λουγκάνο

Β. Σιερό (28)

6/0

Τουλούζ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μπ. Εμπολό (27)

67/14

Μονακό

Ρ. Βάργκας (25)

47/8

Άουγκσμπουργκ

Ρ. Στέφεν (32)

40/4

Λουγκάνο

Ν. Όκαφορ (23)

22/2

Μίλαν

Ζ. Αμντουνί (23)

18/7

Μπέρνλι

Κβ. Ντουά (27)

4/1

Λουντογκόρετς

Ο προπονητής

Ο Μουράτ Γιακίν είναι από τους προπονητές που δεν περιμέναμε να τους δούμε στην τελική φάση του Euro. Η εικόνα της Ελβετίας δεν ήταν τόσο καλή ώστε να δικαιολογήσει τη νέα ευκαιρία που πήρε από την Ομοσπονδία. Είναι στο τιμόνι από τον Αύγουστο του 2021 και δεν μας έχει ξεσηκώσει κιόλας. Διεθνής με την Εθνική Ελβετίας, μέτρησε 49 ματς και 4 γκολ από το 1994 έως το 2004, έχει αν μη τι άλλο την απαραίτητη εμπειρία για να γνωρίζει τι συμβαίνει σε μία αποστολή.

Στη Ελβετία έδειξε καλά στοιχεία στην αρχή της καριέρας του με την Τουν (2009-11) και εν συνεχεία με τη Λουκέρνη (2012). Η παρουσία του στη Σπαρτάκ Μόσχας δεν... ξετρέλανε κανέναν. Μονοετές πέρασμα σε Σαφχάουζεν, Σιόν και Γκρασχόπερς. Μετά τη δεύτερη θητεία του στη Σαφχάουζεν (2019-21) ήρθε η πρόταση από την Εθνική Ελβετίας, ώστε να αποτελέσει τον διάδοχο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Εφαρμόζει επί το πλείστον το 3-4-3.

Το Αστέρι της ομάδας

Ο Γκρανίτ Τσάκα είναι μόλις 31ος ετών, αποτέλεσε επί χρόνια τον ηγέτη της Άρσεναλ, τώρα της Λεβερκούζεν. Φανταστική χρονιά με τον Τσάμπι Αλόνσο και την Μπάγερ, βρήκε ξανά τη χαρά στο ποδόσφαιρο. Είναι από τους ρέκορντμαν σε συμμετοχές στην Ελβετία, μαζί με τον Σακίρι. Μετρά 124 ματς και έχει ακόμα δύο γεμάτα τουρνουά μπροστά του.

Σημαντική η παρουσία του στο κέντρο, εκτελεί και τα φάουλ εκτός περιοχής, έχει κλασικά το μακρινό σουτ, δείχνει πόσο κομβικός είναι σε κάθε κατεβασιά της ομάδας. Στην Bundesliga φέτος μέτρησε 33 συμμετοχές και 3 γκολ, στην πορεία προς τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ είχε 11 συμμετοχές και 2 ασίστ, ενώ στο Κύπελλο 6 ματς και 1 γκολ. Κανένα δείγμα έλλειψης διάθεσης και τρεξιμάτων. Είναι το ίδιο δυναμικός όπως πριν από μερικά χρόνια. Θα αποτελέσει το «Α και το Ω» της Ελβετίας στο κέντρο.

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Στην άμυνα θα στηριχθεί η Ελβετία για να πετύχει κάτι θετικό στο προσεχές Euro. Διαθέτει έναν από τους ικανότερους γκολκίπερ του τουρνουά, τον Γιαν Ζόμερ της Ίντερ. Από τους κλασικούς... πεναλτάκηδες, πάντα χρήσιμος στη νοκ-άουτ φάση.

Η άμυνα αποτελεί από τρεις παίκτες, με τους Ελβέντι και Ακάντζι σίγουρους, αλλά με τον Σερ να προέρχεται από τραυματισμό, άρα ίσως προτιμηθεί ο Ροντρίγκες. Αν παίξει ο Σερ πίσω, τότε ο Ροντρίγκες πάει στο αριστερό άκρο, δεξιά ο Βιντμέρ και αντί του τραυματία Ζακάρια ο Φρόιλερ δίπλα στον Τσάκα.

Μεσοεπιθετικά η απώλεια του φορ Εμπολό είναι σημαντική. Ελπίζουν να προλάβει κάποια στιγμή να παίξει μέσα στο τουρνουά. Ο Αμντουνί σκοράρει με συχνότητα στην Εθνική, θα παίξει στη γραμμή κρούσης. Κερδισμένος γενικότερα ο Τσούμπερ, ίσως πάρει θέση βασικού προ του Εντόι, με την άλλη πλευρά να είναι καπαρωμένη από τον εξαιρετικό Βάργκας. Από τον πάγκο θα έρχεται ο Σακίρι.

(3-4-3): Ζόμερ - Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες - Βιντμέρ, Φρόιλερ, Τσάκα, Εντόι - Τσούμπερ, Αμντουνί, Βάργκας

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι Ροντρίγκες
Εκτελέσεις Φάουλ Τσάκα
Σκόρερ Βάργκας
Κάρτες Φρόιλερ

Euro 24 Ελβετία Όμιλος

Κληρώθηκε στον Α' όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα Γερμανία, όπως και τις Σκωτία και Ουγγαρία. Στην πρεμιέρα της νίκησε εύκολα τους Ούγγρους με 3-1, ενώ το 1-1 με τους Σκωτσέζους στην αμέσως επόμενη αγωνιστική την έβαλε σε θέση ισχύος για την πρόκριση στους «16». Έφτασε κοντά και στην πρωτιά, όμως δέχθηκε γκολ ισοφάρισης από τους «οικοδεσπότες» στο φινάλε του τρίτου αγώνα, και με 5 βαθμούς τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

  1. Γερμανία (7) ✅
  2. Ελβετία (5) ✅
  3. Ουγγαρία (3) ❌
  4. Σκωτία (1) ❌

Πρόγραμμα Euro 24 Ελβετία

Η δεύτερη θέση την έφερε κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης, τους Ιταλούς. Μπορεί να μην ήταν φαβορί για τη νίκη, ωστόσο οι Ελβετοί έπαιξαν εξαιρετικά και επικράτησαν 2-0 της «Σκουάντρα Ατζούρα» για να βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους Άγγλους, ωστόσο φιλοδοξούν να πετύχουν μία ακόμα νίκη. 

Αγώνας Σκορ Γήπεδο & Πόλη
Ουγγαρία - Ελβετία 1-3 «Cologne Stadium», Κολωνία
Σκωτία - Ελβετία 1-1 «Cologne Stadium», Κολωνία
Ελβετία - Γερμανία 1-1 «Frankfurt Arena», Φρανκφούρτη
Ιταλία - Ελβετία 0-2 «Olympiastadion», Βερολίνο
Αγγλία - Ελβετία 06/07, 19:00 «Düsseldorf Arena», Ντίσελντορφ

 

Σε υποδεχόμαστε με 115 free δώρα* χωρίς κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελβετία Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε με ποιες ομάδες διασταυρώνεται η Ελβετία στα ημιτελικά του θεσμού

Διασταυρώνεται στα ημιτελικά με...
Ολλανδία ή Τουρκία

Στατιστικά
  • 1 φορά μόνο έχει φτάσει σε προημιτελικά Euro

  • 3-8-7 σε τελική φάση Euro

Euro 24 Ελβετία Αποδόσεις

Λογικό να μην συγκαταλέγεται στις ομάδες που είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro 24, ωστόσο με τις καλές εμφανίσεις της έχει φτάσει ως τα προημιτελικά, και σίγουρα δε θα είναι εύκολο το έργο των Άγγλων να την αποκλείσουν. Το να κατακτήσει το τρόπαιο η Ελβετία δίνει 15.00, ενώ σε απόδοση άνω του πενταπλασιασμού συναντάμε την επιλογή του να φτάσει τελικό. 

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 15.00
Να φτάσει στον τελικό 5.50

*Οι αποδόσεις ίσχυαν στις 5/7, 14:00.

Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά για την πορεία της Ελβετίας στο EURO 24

Προγνωστικό #1

Είναι έμπειρο σύνολο η Ελβετία, εντούτοις δεν μας τρελαίνει κιόλας. Προσπαθεί να λύσει το επιθετικό πρόβλημα, με την απουσία του Εμπολό να είναι σημαντική. Θα έχει δυσκολίες σε έναν όμιλο με Γερμανία, Ουγγαρία και Σκωτία. Δεν έχουμε δεδομένη την παρουσία της στην πρώτη δυάδα.

❌ Θέση στον όμιλο 1-2: OΧΙ1.95
Προγνωστικό #2

Στην ίδια λογική οι επιθέσεις δεν μας λένε και πολλά γενικότερα στον όμιλο, με τις συγκεκριμένες ομάδες, ούτε η Ελβετία μπορεί να βοηθήσει. Ο 1ος θα έχει λιγοστά γκολ στις έξι αναμετρήσεις. Πολλά τα τρία κατά μέσο όρο (περίπου) που ζητάει. Στο Under 15,5 γκολ ο Α’ όμιλος μάς καλύπτει το line.

❌ Συνολικά γκολ στον Α όμιλο: Under 15,51.95

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
euro_2024_round.svg EURO 24
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Euro2024_ball.svg
ΠΑΝΟΡΑΜΑ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΟΜΙΛΟΙ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EURO 24
trophy-sentra.svg
ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΟΜΑΔΕΣ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ EURO
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Winmasters Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Winmasters
Betshop
Sportingbet