ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow EURO breadcrumbs arrow ΟΛΛΑΝΔΙΑ EURO 24: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Ολλανδία Euro 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις

Ομάδα παραδοσιακά πλούσια σε ταλέντο, που την... πατάει στα νοκ άουτ.

Ομάδα παραδοσιακά πλούσια σε ταλέντο, που την... πατάει στα νοκ άουτ.

Sentragoal Team
Sentragoal Team
05 Ιουλίου 2024 - 12:30
05/07/2024 - 12:30
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
Sentragoal ollandia euro 2024.jpeg

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1988 αναζητά το πρώτο τρόπαιο μετά από εκείνο που κατέκτησε στα γήπεδα της Γερμανίας. Για ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όπως η Ολλανδία που έχει κατά καιρούς στις τάξεις του κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, φαντάζει κάπως απογοητευτική η φτωχή κατάκτηση σημαντικών τροπαίων. Είναι επίσης οξύμωρο το γεγονός ότι η πλειοφηψία των πολλών επιτυχιών των ολλανδικών συλλόγων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει συμβεί με πολλούς Ολλανδούς ποδοσφαιριστές στα ρόστερ αλλά οι ίδιοι πρωταγωνιστές δεν έχουν καταφέρει να οδηγήσουν την εθνική ομάδας τους σε ανάλογο αριθμό επιτυχιών.

Αρκετές φορές μπήκε σε Euro ως ένα από τα φαβορί, όμως δεν επιβεβαίωσε τελικά τον σχετικό τίτλο, ενώ σε άλλες τρεις περιπτώσεις συμμετείχε στον μικρό τελικό, κατακτώντας την 3η θέση. Στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η πορεία της σταμάτησε στα προημιτελικά έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με την Αργεντινή. Υπάρχουν αρκετοί που ισχυρίζονται ότι αν είχε πάρει την πρόκριση σε εκείνο το παιχνίδι που χάθηκε στις λεπτομέρειες θα είχε στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αλλά τα «αν» δεν γράφουν ιστορία και απλά δημιουργούν μύθους και σενάρια για κουβέντα.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στον 2ο όμιλο. Μπορεί να ηττήθηκε δις από τη Γαλλία, ωστόσο οι 6 νίκες απέναντι σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ της χάρισαν τη 2η θέση με 18 βαθμούς. Αξιοσημείωτο ότι στις συγκεκριμένες επιτυχίες δέχθηκε μόλις ένα γκολ, αυτό στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ιρλανδίας, ενώ επικράτησε 3-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας της Εθνικής μας ομάδας.

Στην εξέλιξη του ομίλου φάνηκε πως η μάχη για τη 2η θέση θα δοθεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Ολλανδία πανηγύρισε την καθοριστική νίκη στην «OPAP Arena», χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του στόπερ της Λίβερπουλ, Φαν Ντάικ, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Τα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ολλανδία Euro 24 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Ολλανδία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μ. Φερμπρούγκεν (21)

7/0

Μπράιτον

Τ. Μπάιλοβ (26)

8/0

Φέγενοορντ

Μ. Φλέκεν (30)

7/0

Μπρέντφορντ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μ. Φαν ντε Φεν (23)

2/0

Τότεναμ

Μ. Ντε Λιχτ (24)

45/2

Μπάγερν Μονάχου

Β. Φαν Ντάικ (32)

68/9

Λίβερπουλ

Ν. Άκε (29)

45/5

Μαν. Σίτι

Σ. Ντε Φράι (32)

64/3

Ίντερ

Τ. Φρίμπονγκ (23)

4/1

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Λ. Χέιρτραουντα (23)

9/0

Φέγενοορντ

Ν. Μπλιντ (34)

107/3

Τζιρόνα

Ν. Ντάμφρις (28)

53/6

Ίντερ

ΜΕΣΟΙ

Τ. Βαϊνάλντουμ (33)

93/28

Αλ Ετιφάκ

Τ. Ράιντερς (25)

9/1

Μίλαν

Τ. Φέιρμαν (25)

10/1

PSV Αϊντχόφεν

Τ. Σίμονς (21)

14/1

Λειψία

Ι. Μάατσεν (22)

0/0

Άστον Βίλα

Ρ. Χράβενμπερχ (22)

12/1

Λίβερπουλ

Τ. Σχάουτεν (27)

5/0

PSV Αϊντχόφεν

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σ. Μπέρχβαϊν (26)

33/8

Άγιαξ

Β. Βέχορστ (31)

33/11

Χόφενχαϊμ

Μ. Ντεπάι (30)

92/45

Ατλέτικο Μαδρίτης

Κ. Χάκπο (25)

24/9

Λίβερπουλ

Ν. Μάλεν (25)

32/7

Ντόρτμουντ

Μ. Μπρόμπεϊ (22)

2/0

Άγιαξ

Ο προπονητής

Ο Ρόναλντ Κούμαν θέλει να γίνει ο πρώτος Ολλανδός προπονητής που κατακτά το EURO τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής! Ήταν μέλος των θρυλικών «οράνιε» που κατέκτησαν το 1988 το μοναδικό σημαντικό τρόπαιο της εθνικής Ολλανδίας. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία σπουδαία προσωπικότητα που μπορεί να εμπνεύσει τους Ολλανδούς διεθνείς ποδοσφαιριστές. Ο ίδιος εξάλλου κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του ως παίκτης, αγωνιζόμενος και στους τρεις μεγάλους συλλόγους της Ολλανδίας αλλά φυσικά και στην Μπαρτσελόνα.

Η προπονητική καριέρα του περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων ήταν ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Υπό τις οδηγίες του η Ολλανδία ήταν φιναλίστ του Nations League το 2019. Στο πιο πρόσφατο πέρασμά του από πάγκο συλλόγου κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα ενώ νωρίτερα στην καριέρα του οδήγησε στην κορυφή της Eredivisie τόσο τον Άγιαξ όσο και την PSV. Σημαντική στιγμή θεωρείται και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας με την Βαλένθια.

Το Αστέρι της ομάδας

Υπάρχουν πολλές σημαντικές προσωπικότητες στο ρόστερ της Ολλανδίας, ωστόσο η πιο επιβλητική παρουσία είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ και αρχηγού των «οράνιε», Φαν Ντάικ. Οι 68 συμμετοχές και τα 9 γκολ δείχνουν την αφοσίωσή του στην εθνική ομάδα και ο ίδιος βέβαια θα ήθελε να ζήσει μία σπουδαία επιτυχία με το εθνόσημο. Έχοντας συμπαίκτες τους Άκε, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι και Ντούμφρις μεταξύ άλλων, μπορούν να χτίσουν ένα ολλανδικό τείχος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στα 32 του η χρηματιστηριακή αξία του βρίσκεται στα 30 εκ. ευρώ.

Στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ είχε 36 συμμετοχές, 2 γκολ και ισάριυμες ασίστ, ενώ σκόραρε επίσης τόσο στο Κύπελλο Αγγλίας όσο και στο Λιγκ Καπ. Μάλιστα το τελευταίο κατακτήθηκε με δικό του γκολ στον τελικό με την Τσέλσι. Ο Γιούργκεν Κλοπ τον εμπιστεύθηκε απόλυτα για μία εξαετία στη Λίβερπουλ και είναι βέβαιο πως και ο Κούμαν θα κάνει το ίδιο σε όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Σε ένα τόσο γεμάτο ρόστερ είναι λογικό να υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που διεκδικούν φανέλα βασικού. Ο Ρ. Κούμαν βέβαια δείχνει να έχει καταλήξει σε έναν κορμό και η ενδεκάδα διαφοροποιείται σε μικρό βαθμό ανάλογα με το σχήμα. Το 3-4-2-1 αποτελεί βασική επιλογή και το 4-3-3 ως η πρώτη εναλλακτική.

Ο Φερμπρούγκεν κάτω από τα δοκάρια, η «αγία τριάδα» των Φαν Ντάικ, Άκε, Ντε Φράι στα στόπερ, οι Σχάουτεν, Φέιρμαν στη μεσαία γραμμή, οι Χάκπο, Ντεπάι, Σίμονς και Βέχορστ για τις 3 από τις 4 θέσεις της επίθεσης. 

Στα μπακ δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Ντούμφρις, Χεϊρτράουντα, Φρίμπονγκ, Μπλιντ έχουν ίδιες πιθανότητες ανάλογα τον σχηματισμό και τον αντίπαλο. Ο Φρίμπονγκ μάλιστα μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ σε 4-3-3.

(3-4-2-1): Φερμπρούγκεν – Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε – Ντούμφρις, Σχάουτεν, Φρέιμαν, Μπλιντ – Σίμονς, Χάκπο – Ντεπάι

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι Φαν Ντάικ
Εκτελέσεις Φάουλ Φέιρμαν
Σκόρερ Χάκπο
Κάρτες Χεϊρτράουντα

Euro 24 Ολλανδία Όμιλος

Η κληρωτίδα την έφερε στον 4ο όμιλο, παρέα πάλι με τη Γαλλία, όπως και στην προκριματική φάση. Θα αντιμετωπίσει επίσης τις Πολωνία και Αυστρία, ομάδες φυσικά που δεν θεωρούνται βατοί αντίπαλοι. Γενικότερα δείχνει ως ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικός όμιλος και είναι πιθανό η πρόκριση να κριθεί στις λεπτομέρειες. Στην Ολλανδία ισχυρίζονται πως στόχος είναι η πρώτη θέση, επί της ουσίας όμως θα μείνουν ικανοποιημένοι αν καταφέρουν να βρεθούν στη 2η θέση. Συνήθως πάντως έχουν καλή παρουσία στη φάση των ομίλων και πολλές φορές τα χαλάνε στα νοκ άουτ παιχνίδια, ακόμα και σε αυτά που έχουν τον τίτλο του φαβορί.

  1. Αυστρία (6) ✅
  2. Γαλλία (5) ✅
  3. Ολλανδία (4) ✅
  4. Πολωνία (1) ❌

Πρόγραμμα Euro 24 Ολλανδία

Η νίκη απέναντι στην Πολωνία στην πρεμιέρα ήταν και η μόνη που έκανε η Ολλανδία στους ομίλους, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τη Γαλλία (η οποία δεν είχε τον Εμπαπέ), ενώ παράλληλα ηττήθηκε από την Αυστρία στην τελευταία αγωνιστική με 2-3. Το αποτέλεσμα αυτό την «έστειλε» στην τρίτη θέση, αλλά και πάνω στη Ρουμανία στη φάση των «16», την οποία κέρδισε εύκολα με 0-3. 

Αγώνας Ημερ/νία (Ώρα) Γήπεδο & Πόλη
Πολωνία - Ολλανδία 1-2 «Volksparkstadion», Αμβούργο
Ολλανδία - Γαλλία 0-0 «Leipzig Stadium», Λειψία
Ολλανδία - Αυστρία 2-3 «Olympiastadion», Βερολίνο
Ρουμανία - Ολλανδία 0-3 «Allianz Arena», Μόναχο
Ολλανδία - Τουρκία 06/07, 22:00 «Olympiastadion», Βερολίνο

Στατιστικά
  • Στις 6 από τις 10 συμμετοχές της προκρίθηκε στα προημιτελικά

  • Μόλις δύο φορές αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων

Euro 24 Ολλανδία Αποδόσεις

Θεωρείται δευτερεύον φαβορί για την κατάκτηση του Euro 24, έχοντας την 5η καλύτερη απόδοση στα προημιτελικά. Βάσει της δυναμικής του ρόστερ ενδεχομένως θα μπορούσε να βρίσκεται και πιο ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα, όμως η μέχρι τώρα παρουσία της είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Οι «μπουκ» πάντως προσφέρουν καλές αποδόσεις κατάκτησης, αλλά και συμμετοχής στον τελικό.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 8.00
Να φτάσει στον τελικό 3.00

*Οι αποδόσεις ίσχυαν 05/07, 12:20

Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά για την πορεία της Ολλανδίας στο EURO 24

Προγνωστικό #1

Η Γαλλία είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο αλλά σίγουρα δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η Ολλανδία την κατακτήσει. Σε κάθε περίπτωση η απόδοση του δεύτερου σεναρίου είναι πολύ πιο ελκυστική.

❌ Θέση στον όμιλο: 1η3.80
Προγνωστικό #2

Ο 4ος όμιλος είναι βέβαια πολύ ανταγωνιστικός και δεν αποκλείεται η πρόκριση να κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι «οράνιε» είναι σύνολο που στοχεύει στο σκοράρισμα και μία καλή εμφάνιση θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να σημειώσει τουλάχιστον 5 γκολ στη φάση των ομίλων.

❌ Γκολ υπέρ στον όμιλο η Ολλανδία: Over 4,52.10

Καλύτερη Στοιχηματική Εταιρία για Euro 24

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
euro_2024_round.svg EURO 24
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Euro2024_ball.svg
ΠΑΝΟΡΑΜΑ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΟΜΙΛΟΙ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EURO 24
trophy-sentra.svg
ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΟΜΑΔΕΣ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ EURO
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Winmasters Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Winmasters
Betshop
Sportingbet