ΝΕΟ PROMO CODE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
sentragoal.gr Το Νο1 site για το στοίχημα
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
NEW
ΝΕΟ PROMO CODE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow EURO breadcrumbs arrow ΠΟΛΩΝΙΑ EURO 24: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Πολωνία Euro 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις

Πρώτος στόχος να περάσει από τον «πονηρό» όμιλος.

Πρώτος στόχος να περάσει από τον «πονηρό» όμιλος.

Sentragoal Team
Sentragoal Team
17 Ιουνίου 2024 - 10:00
17/06/2024 - 10:00
Sentragoal polwnia euro 2024.jpeg

Θα δώσει το «παρών» σε 5η διαδοχική τελική φάση Euro, με την κορυφαία της πορεία να σημειώνεται το 2016, όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Πορτογαλία στα πέναλτι.

Σε καμία άλλη περίπτωση δεν κατάφερε να συνεχίσει μετά τους ομίλους και αυτός είναι ο πρώτος της στόχος και στη φετινή διοργάνωση. Βέβαια, ο Λεβαντόφσκι είναι, πλέον, 35 ετών, o Ζιελίνσκι δεν κάνει και την καλύτερή του σεζόν με τη Νάπολι και η νέα γενιά μπορεί να είναι ταλαντούχα, αλλά απέχει πολύ σε επίπεδο από τους τωρινούς της ηγέτες.

Συμμετείχε στην τελική φάση του Μουντιάλ το 2022, μπορεί να μην άρεσε καθόλου στους οπαδούς της το γεγονός ότι ακολούθησε αμυντική τακτική, όμως με αυτόν τον τρόπο πήρε την πρόκριση από τον όμιλο (πίσω από την Αγγλία και μπροστά από Μεξικό, Σαουδική Αραβία), για να αποκλειστεί από τη Γαλλία (1-3) στη συνέχεια. Αυτό είναι και το μεγάλο της πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, καθώς ο κόσμος θέλει επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως αυτή η τακτική δεν έχει φέρει ποτέ την επιτυχία στη δική της περίπτωση. Στη διοργάνωση του 2020 αποκλείστηκε χωρίς να κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι, παίρνοντας παραδόξως βαθμό από την Ισπανία (1-1) και χάνοντας από Σλοβακία (1-2), Σουηδία (2-3).

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Ξεκίνησε τα προκριματικά με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, όμως γρήγορα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει χημεία και ότι σε καμία περίπτωση δεν βρέθηκε η αμυντική σταθερότητα, που ευαγγελίζεται ο Πορτογάλος. Αντιμετώπισε Τσεχία, Αλβανία, Μολδαβία και Ν. Φερόε, έκανε πολλές γκέλες και μετά την ήττα με 2-0 στα Τίρανα υπήρξε αλλαγή προπονητή, με τον Πρόμπιερζ, που έκανε εξαιρετική δουλειά στην U21, να αναλαμβάνει να τη σώσει.

Τα πράγματα έστρωσαν κάπως, βρήκε περισσότερη πειθαρχία, αλλά είχε πολύ έδαφος να καλύψει και οι εντός έδρας ισοπαλίες με Μολδαβία (1-1) και Τσεχία (1-1), σε ματς που ήταν καλύτερη και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, την έστειλαν στα μπαράζ, μέσω του Nations League, μένοντας στην 3η θέση. Ξεπέρασε με μεγάλη ευκολία το εμπόδιο της Εσθονίας (5-1 εντός έδρας), για να πάρει παλικαρίσια πρόκριση για το Euro 2024 στον τελικό στην Ουαλία, κερδίζοντας στα πέναλτι (0-0 το παιχνίδι).

Σούπερ προσφορά! Δώρα χωρίς κατάθεση. Promo code BASS130 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολωνία Euro 2024 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Πολωνία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Β. Σέζνι (34)

81/0

Γιουβέντους

Λ. Σκορούπσκι (33)

9/0

Μπολόνια

Μ. Μπούλκα (24)

0/0

Νις

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γ. Μπεντνάρεκ (28)

56/1

Σαουθάμπτον

Μ. Μπερεζίνσκι (31)

54/0

Έμπολι

Π. Νταβίντοβιτς (29)

10/0

Βερόνα

Γ. Κίβιορ (24)

21/1

Άρσεναλ

Τ. Πούχατς (25)

13/0

Καϊζερσλάουτερν

Μ. Σάλαμον (33)

12/0

Λεχ Πόζναν

Σ. Βαλουκιέβιτς (24)

3/0

Έμπολι

ΜΕΣΟΙ

Π. Φρανκόβσκι (29)

40/3

Λανς

Κ. Γκροσίτσκι (35)

93/17

Πογκόν

Γ. Μόντερ (25)

21/2

Μπράιτον

Γ. Πιοτρόβσκι (26)

5/2

Λουντογκόρετς

Τ. Ρομάντσουκ (32)

2/0

Γιαγκελόνια

Μ. Σλις (25)

8/0

Ατλάντα

Ν. Σιμάνσκι (28)

17/2

ΑΕΚ

Σ. Σιμάνσκι (25)

32/3

Φενέρμπαχτσε

Μ. Σκόρας (24)

7/0

Μπριζ

Π. Ζιελίνσκι (30)

88/11

Νάπολι

Ν. Ζαλέβσκι (22)

16/0

Ρόμα

Κ. Ουρμπάνσκι (19)

0/0

Μπολόνια

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ρ. Λεβαντόφσκι (35)

91/29

Μπαρτσελόνα

Α. Μπούκσα (27)

129/33

Αντάλιασπορ

Κ. Πιόντεκ (28)

25/1

Μπασάκσεχιρ

Κ. Σβιντέρσκι (27)

4/0

Βερόνα

Ο προπονητής

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ ανέλαβε αρχικά ως λύση ανάγκης, μετά την απόλυση του Σάντος, τον Σεπτέμβριο του 2023, και μέχρι τώρα παραμένει αήττητος στον πάγκο της (3-3-0). Η Ομοσπονδία εκτίμησε τη δουλειά που είχε κάνει τους προηγούμενους μήνες στην U21 και κατάφερε να περάσει την ίδια φιλοσοφία και στο υψηλότερο επίπεδο: πειθαρχία, σκληρή δουλειά και πιο αμυντική τακτική, παρότι αυτό δεν αρέσει και τόσο στους οπαδούς.

Πλούσια η καριέρα του, αλλά χωρίς μεγάλες επιτυχίες, πέρα από δύο Κύπελλα με Γιαγκελόνια (2010) και Κρακόβια (2020), έχοντας περάσει και από τον Άρη πριν 14 χρόνια. Έχει προπονήσει συνολικά 12 ομάδες (σύλλογοι και εθνικές) και στις περισσότερες από αυτές άφησε έργο. Στην πατρίδα του τον αποκαλούν πολλές φορές «Μουρίνιο των φτωχών», λόγω του εκκεντρικού του χαρακτήρα, της ειρωνείας του στις συνεντεύξεις τύπου, αλλά και των «mind games» με τους δημοσιογράφους. Υπάρχει, πάντως, εκτίμηση προς το πρόσωπό του και ακόμα και ο Λεβαντόφσκι τον σέβεται.

Το Αστέρι της ομάδας

Δεν υπάρχει κανένας άλλος να συγκριθεί με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που είναι άλλωστε με διαφορά και ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της. Με 82 γκολ δείχνει απίθανο να μην φτάσει στα 100 και μπορεί να είναι, πλέον, 35 ετών, αλλά παραμένει ο ηγέτης της και δείχνει ότι έχει ακόμα χρόνια μπροστά του. Ο αρχηγός της Πολωνίας ολοκλήρωσε μία μέτρια, για τα δικά του δεδομένα, σεζόν, αλλά ακόμα κι έτσι σκόραρε 26 γκολ σε 49 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει πετύχει συνολικά 5 γκολ σε τελική φάση Euro, με τα 3 από αυτά να έρχονται στην τελευταία τελική φάση. Πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο Μουντιάλ του 2022 και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, για να καθοδηγήσει την ομάδα του σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων.

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Υπάρχουν μόνο 6 παίκτες, οι οποίοι για κανέναν λόγο δεν μετακινούνται. Αυτοί είναι οι Σέζνι στο τέρμα, Κίβιορ και Μπεντνάρεκ στην άμυνα, ο Φρανκόβσκι στα δεξιά, ο Ζιελίνσκι στο κέντρο και ο Λεβαντόφσκι στην επίθεση. Με σύστημα 3-5-2 θα συνεχίσει και στην τελική φάση και πέρα από τους προαναφερόμενους, για την αρχική ενδεκάδα προορίζονται ο Νταβίντοβιτς στο κέντρο της άμυνας, ο Ζαλέβσκι στην αριστερή πλευρά, ο Σβιντέρσκι στην επίθεση.

Επιπλέον, οι Σλις, Πιοτρόβσκι δείχνουν να έχουν προβάδισμα για την αρχική ενδεκάδα έναντι των δύο Σιμάνσκι (Ντάμιαν και Σεμπάστιαν) αντίστοιχα. Δύσκολα θα δούμε κάποια έκπληξη από τον Πρόμπιερζ, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν έχει και τόσο ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο, ειδικά για την πρεμιέρα της διοργάνωσης.

(3-5-2): Σέζνι – Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπεντνάρεκ – Ζαλέβσκι, Πιοτρόβσκι, Σλις, Ζιελίνσκι, Φρανκόβσκι – Λεβαντόφσκι, Σβιντέρσκι

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι Λεβαντόφσκι
Εκτελέσεις Φάουλ Λεβαντόφσκι (Ζιελίνσκι)
Σκόρερ Λεβαντόφσκι
Κάρτες Πιοτρόβσκι

Euro 2024 Πολωνία Όμιλος

Ήταν δεδομένο ότι δεν περίμενε εύκολη κλήρωση, καθώς βρέθηκε στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά για κακή της τύχη κληρώθηκε στον 4ο όμιλο κι έπεσε πάνω σε δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις. Η Γαλλία από το 1ο γκρουπ, η Ολλανδία από το 3ο, ενώ από το 2ο κληρώθηκε η Αυστρία, που είναι σαφώς υπολογίσιμη ομάδα. Είναι και ο μοναδικός αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν σε τελική φάση Euro. Το 2008 την αντιμετώπισε για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου στη Βιέννη και δέχθηκε την ισοφάριση με πέναλτι στο 93’ για το τελικό 1-1. Με τις άλλες δύο ομάδες έχει παίξει μόνο σε προκριματικά ή Μουντιάλ.

  1. Γαλλία
  2. Ολλανδία
  3. Αυστρία
  4. Πολωνία

Πρόγραμμα Euro 2024 Πολωνία

Εύκολο παιχνίδι στον όμιλο δεν υπάρχει. Το μόνο θετικό που μπορεί να βρει κάποιος είναι ότι θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική, με την ελπίδα ότι οι «τρικολόρ» θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και θα προτιμήσουν να ξεκουράσουν κάποιους από τους βασικούς τους ενόψει των νοκ άουτ αγώνων. Ξεκινάει κόντρα στην Ολλανδία, ενώ το παιχνίδι με την Αυστρία, που θα κρίνει θεωρητικά αν θα έχει ελπίδες πρόκρισης, θα έρθει τη 2η αγωνιστική.

Αγώνας Ημερ/νία (Ώρα) Γήπεδο & Πόλη
Πολωνία - Ολλανδία 16/6, 1-2 «Volksparkstadion», Αμβούργο
Πολωνία - Αυστρία 21/6, 19:00 «Olympiastadion», Βερολίνο
Γαλλία - Πολωνία 25/6, 19:00 «BVB Stadion Dortmund», Ντόρτμουντ
Σούπερ προσφορά! Δώρα χωρίς κατάθεση. Promo code BASS130 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολωνία Euro 2024 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις euro 2024 που μπορεί να έχει η Πολωνία στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
2ο του ΣΤ’ Ομίλου
2ο του Ε’ Ομίλου
1ο ενός εκ των ομίλων Β’, Γ’, Ε'

*Στη νοκ άουτ φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στατιστικά
  • Τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου στις 3 από τις 4 συμμετοχές της

  • Ο Λεβαντόφσκι έχει πετύχει τα 5 από τα 11 γκολ της σε τελική φάση

Euro 2024 Πολωνία Αποδόσεις

Βρίσκεται πολύ χαμηλά στη σχετική λίστα με τις αποδόσεις και μόνο τέσσερις χώρες πληρώνουν καλύτερα από εκείνη, για να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Λογικό, καθώς ούτε παράδοση έχει ούτε πολλές επιτυχίες να δείξει στο παρελθόν, ενώ και τα μεγάλα της αστέρια βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Ακόμα στον όμιλό της είναι το τελευταίο φαβορί, για να πάρει την πρόκριση. Δίκαια, με βάση αυτά που έχει δείξει τους τελευταίους μήνες.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 150.00
Να φτάσει στον τελικό 45.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 18.00
Νικητής Ομίλου 29.00
Να προκριθεί από τον Όμιλο 2.25

Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά για την πορεία της Πολωνίας στο EURO 2024

Προγνωστικό #1

Αν ήταν σε πιο εύκολο όμιλο ίσως και οι απαιτήσεις να ήταν μεγαλύτερες. Τώρα, ουσιαστικά δεν υπάρχει αποτυχία και γκρίνια θα ακούσουμε μόνο αν οι εμφανίσεις είναι πολύ κακές. Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι καλύτερα σε σχέση με άλλες μεγάλες διοργανώσεις και κρατάμε την επιλογή να μείνει στην 4η θέση του ομίλου.

Θέση στον όμιλο: 4η1.87
Προγνωστικό #2

Επίσης, το πρόβλημα στο γκολ δεν έχει λυθεί, παρά την παρουσία του Λεβαντόβσκι. Δεν πρόκειται να παίξει επιθετικά και το Under 2,5 γκολ στον όμιλο πληρώνει ικανοποιητικά.

Γκολ κατά στον όμιλο: Under 2,51.85

Καλύτερη Στοιχηματική Εταιρία για Euro 2024

Στοιχηματική
Άδεια
Πλεονεκτήματα
Υπηρεσίες
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Fonbet
Netbet
Bet365
Winmasters
Betsson
Sportingbet