ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow EURO breadcrumbs arrow ΓΑΛΛΙΑ EURO 24: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Γαλλία Euro 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις

Υπερδύναμη, με πληρότητα σε όλες τις γραμμές!

Υπερδύναμη, με πληρότητα σε όλες τις γραμμές!

Sentragoal Team
Sentragoal Team
26 Ιουνίου 2024 - 12:13
26/06/2024 - 12:13
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
Sentragoal france euro 2024.jpeg

Μία από τις τέσσερις ομάδες που έχει αναδειχτεί στο παρελθόν Πρωταθλήτρια Ευρώπης περισσότερες από μία φορά κι από αυτές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και φέτος. Μπορεί ως το 1992 να είχε μόνο δύο παρουσίες σε  Euro (το 1960 και το 1984, αμφότερες ως διοργανώτρια χώρα), αλλά από το 1992 και μετά δεν έχει λείψει από κανένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήταν η νικήτρια το 1984, μπροστά στο κοινό της και ξανά το 2000. Άλλη μία φορά έφτασε ως τον τελικό, αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτό συνέβη το 2016 όταν φιλοξένησε και πάλι τα τελικά και ηττήθηκε από την Πορτογαλία με 1-0, με γκολ στην παράταση.

Αποτελεί ένα τεράστιο «brand name» του ποδοσφαίρου κι αυτό το έχει αποδείξει και στα Μουντιάλ. Κέρδισε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1998 και το 2018 κι άλλες δύο ήταν φιναλίστ, χάνοντας και στις δύο περιπτώσεις στα πέναλτι: αρχικώς από την Ιταλία το 2006 και μετά από την Αργεντινή, στην τελευταία διοργάνωση που έγινε στο Κατάρ, στα τέλη του 2022. Οι «τρικολόρ» έχουν ακόμη στη συλλογή τους δύο τρόπαια του Confederations Cup (το 2001 και το 2003), καθώς κι ένα του Nations League (το 2021).

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Τοποθετήθηκε στον 2ο προκριματικό όμιλο ως «επικεφαλής» και δεν επέτρεψε σε καμία από τις αντιπάλους της, την Ολλανδία, την Ελλάδα, τη Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ ν’ αμφισβητήσουν την κυριαρχία της. Εξασφάλισε πολύ γρήγορα την πρωτιά και την πρόκριση. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε το 2-2 με τη «Γαλανόλευκη» στην «Αγιά Σοφιά», στον τελευταίο της αγώνα (στις 21 Νοεμβρίου του 2023), θα είχε ολοκληρώσει την πορεία της στο γκρουπ μετρώντας μόνο νίκες. Το «Χ» με την Ελλάδα πάντως, δεν της στέρησε το αήττητο στη σειρά.

Με μπροστάρη και πρώτο σκόρερ τον εκπληκτικό Εμπαπέ, που έβαλε 9 γκολ, έστειλε μήνυμα για την επιθετική της δεινότητα, καθώς ήταν η ομάδα που σκόραρε το περισσότερο σε όλα τα γκρουπ (29 γκολ) συνολικά. Ωστόσο, δεν υστέρησε ούτε ανασταλτικά. Έφαγε μόλις τρία γκολ, τα δύο από την Ελλάδα στο προαναφερθέν -αδιάφορο βαθμολογικά- παιχνίδι.

Σε υποδεχόμαστε με 115 free δώρα* χωρίς κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γαλλία Euro 24 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Γαλλία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μ. Μενιάν (28)

14/0

Μίλαν

Αλ. Αρεολά (31)

5/0

Γουέστ Χαμ

Μπ. Σαμπά (30)

3/0

Λανς

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπ. Παβάρ (28)

53/5

Ίντερ

Ζ. Κουντέ (25)

26/0

Μπαρτσελόνα

Τ. Ερναντέζ (26)

25/2

Μίλαν

Ντ. Ουπαμεκανό (25)

18/2

Μπάγερν Μ.

Ι. Κονατέ (25/)

14/0

Λίβερπουλ

Ου. Σαλιμπά (23)

13/0

Άρσεναλ

Ζ. Κλος (31)

12/1

Μαρσέιγ

Φ. Μεντί (28)

9/0

Ρεάλ Μαδρίτης

ΜΕΣΟΙ

Εν. Καντέ (33)

53/2

Αλ Ιτιχάντ

Α. Ραμπιό (29)

43/4

Γιουβέντους

Ο. Τσουαμενί (24/)

31/3

Ρεάλ Μαδρίτης

Γ. Φοφανά (25)

17/3

Μονακό

Ε. Καμαβινγκά (21)

15/1

Ρεάλ Μαδρίτης

Ου. Ζαΐρ-Εμερί (18)

2/1

Παρί Σ.Ζ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ο. Ζιρού (37)

131/57

Μίλαν

Α. Γκριζμάν (33)

127/44

Ατλέτικο Μ.

Κ. Εμπαπέ (25)

77/46

Παρί Σ.Ζ.

Κ. Κομάν (27/)

55/8

Μπάγερν Μ.

Ου. Ντεμπελέ (27)

43/5

Παρί Σ.Ζ.

Μ. Τιράμ (26)

18/2

Ίντερ

Ρ. Κολό-Μουανί (25)

15/3

Παρί Σ.Ζ.

Μπ. Μπαρκολά (21)

0/0

Παρί Σ.Ζ.

Ο προπονητής

Ένας θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου! Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει συνδυάσει το όνομα του με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνει 12 χρόνια στον πάγκο της κι απέχει μόλις δύο νίκες από το να φτάσει τις 100! Οδήγησε τους «τρικολόρ» στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 2018, αλλά και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2022 (η ομάδα ηττήθηκε στα πέναλτι από την Αργεντινή). Επιπλέον, τους έφερε και στον τελικό του EURO το 2016. Η απώλεια της κούπας από την Πορτογαλία τον στοιχειώνει, καθώς το Κύπελλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι το μόνο που λείπει από την προπονητική του συλλογή.

Ως ποδοσφαιριστής πάντως, το είχε κερδίσει κι αυτό, το 2000 και το είχε σηκώσει στον ουρανό του Άμστερνταμ, ως αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Κάτι ανάλογο έπραξε δύο χρόνια νωρίτερα, το 1998 και με το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ. Για τους περισσότερους διεθνείς αποτελεί τον «Μέντορά» τους.

Το Αστέρι της ομάδας

Το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται «κομβικό» για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο σούπερ σταρ της γαλλικής ομάδας αποχώρησε από την Παρί Σεν Ζερμέν, ύστερα από εφτά χρόνια. Κι αν σε συλλογικό πλαίσιο εξακολουθεί ν’ αναζητά την απόλυτη ποδοσφαιρική επιτυχία, το Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω της Ρεάλ Μαδρίτης, σε διεθνές επίπεδο τη γνώρισε το 2018, όταν πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Παρά το ότι η εθνική ομάδα της Γαλλίας είναι… διαχρονικά γεμάτη με ποδοσφαιριστές τεράστιας αξίας, η δική του παρουσία σε αυτήν είναι η πιο επιδραστική. Με 77 γκολ στις 46 παρουσίες του, διαθέτει το μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος (0,6), έχοντας αφήσει πίσω του τους «θρυλικούς» Μισέλ Πλατινί (0,57) και Ζαν Πιερ Παπέν (0,56). Χρειάζεται μόλις έξι γκολ για να ξεπεράσει στη 2η θέση όλων των εποχών στην εθνική τον Τιερί Ανρί και 12 για να πιάσει τον νυν συμπαίκτη του (αλλά πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία) Ολιβιέ Ζιρού, που βρίσκεται στην κορυφή.

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Απ’ όσα έδειξε ο Ντεσάν στα δύο φιλικά προετοιμασίας πριν από την έναρξη του EURO (3-0 το Λουξεμβούργο, 0-0 με τον Καναδά, δύο είναι οι… εκπλήξεις: το ότι μοιάζει να μην εμπιστεύεται πια για την 11άδα τον Παβάρ (που παλιότερα έμοιαζε αναντικατάστατος) και το ότι δεν βγάζει με τίποτα από αυτήν τον Καντέ. «Στυλοβάτης» της ομάδας είναι ο τερματοφύλακας Μενιάν.

Η Γαλλία αναμένεται να πάει με τετράδα στην άμυνα, παρά το ότι στο φιλικό με το Λουξεμβούργο ο Ντεσάν χρησιμοποίησε τρεις. Στη «γραμμή» της οπισθοφυλακής θα βρίσκονται οι Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό και Τεό Ερναντέζ. Στο πλευρό του Καντέ στο κέντρο θα υπάρχει το όνομα του Φοφανά.

Στον «ρόμβο» της επίθεσης (όπως διαμορφώνεται) ο Γκριζμάν θ’ αποτελεί τη βάση κι ο Εμπαπέ την κορυφή, αν και συχνά αλλάζει θέση με τον Τιράμ που έρχεται από τα αριστερά για να γίνει σέντερ φορ. Στα δεξιά τέλος, μάλλον θα προτιμηθεί ο Ντεμπελέ, αντί του Κολό Μουανί.

(4-2-3-1): Μενιάν – Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ – Φοφανά, Καντέ – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Τιράμ – Εμπαπέ.

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι Εμπαπέ
Εκτελέσεις Φάουλ Γκριζμάν
Σκόρερ Εμπαπέ
Κάρτες Τεό Ερναντέζ

Euro 24 Γαλλία Όμιλος

Η κλήρωση την έφερε στον 4ο όμιλο του Euro 24, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πονηρός». Θα «μονομαχήσει» για 1η φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Αυστρία και την Πολωνία. Αμφότερες τις αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες του 2022, την πρώτη στο Nations League, τη δεύτερη στο Μουντιάλ (επικράτησε με 3-1). Το παράξενο είναι πως έπεσε και πάλι πάνω στην Ολλανδία. Μπορεί να έχει τις δύο πρόσφατες επιτυχίες στα προκριματικά, αλλά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετράει δύο ήττες (το 2000 και το 2008) σε όμιλο και μία πρόκριση στα πέναλτι (το 1996). Δηλαδή, δεν την έχει νικήσει σε 90λεπτο.

  1. Γαλλία
  2. Ολλανδία
  3. Αυστρία
  4. Πολωνία

Πρόγραμμα Euro 24 Γαλλία

Στο παρελθόν, έχει κάνει κάποιες «γκέλες» σε πρεμιέρα ομίλων. Έτσι, όλοι στις τάξεις της ξέρουν καλά πως το πρώτο παιχνίδι, με την Αυστρία, χαρακτηρίζεται και κρίσιμο και καθοριστικό. Αν νικήσει, θα ελέγχει την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο» στο ντέρμπι με την Ολλανδία. Ο τελευταίος αγώνας με την Πολωνία, μπορεί είτε να της δώσει τη δυνατότητα να… διαλέξει αντίπαλο (κάτι που λογικά δεν θα πράξει) είτε να της χαρίσει πρόκριση (αν τα πράγματα έχουν «στραβώσει» νωρίτερα).

Αγώνας Ημερ/νία (Ώρα) Γήπεδο & Πόλη
Αυστρία - Γαλλία 0-1 «Dusseldorf Arena», Ντίσελντορφ
Ολλανδία - Γαλλία 0-0 «Leipzig Stadium», Λειψία
Γαλλία - Πολωνία 1-1 «BVB Stadion Dortmund», Ντόρτμουντ
Σε υποδεχόμαστε με 115 free δώρα* χωρίς κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γαλλία Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει η Γαλλία στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
2ο του Ε’ Ομίλου

*Στη νοκ άουτ φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στατιστικά
  • Προκρίθηκε από τον όμιλο στις 6 από τις 7 τελευταίες διοργανώσεις

  • Τερμάτισε 1η στον όμιλο τις 5 από τις 6 φορές που νίκησε σε πρεμιέρα της

Euro 24 Γαλλία Αποδόσεις

Θεωρείται το απόλυτο φαβορί στον 4ο όμιλο κι ένα από τα μεγαλύτερα της διοργάνωσης, συνολικά. Οι πάντες πιστεύουν πως θα προκριθεί από το γκρουπ (σε οποιαδήποτε θέση), ενώ ξεκινάει με θεωρητικό προβάδισμα ειδικά για την πρωτιά. Οι προβλέψεις όμως, δεν σταματούν εκεί. Αντιθέτως, δείχνουν τη Γαλλία να φτάνει ως τον ημιτελικό ή ακόμη και ως τον τελικό. Μάλιστα, μοιάζει να έχει (βάσει αριθμών) μαζί με την Αγγλία, τις περισσότερες πιθανότητες να σηκώσει την κούπα.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 5.50
Να φτάσει στον τελικό 3.55
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 2.00

Ας δούμε αναλυτικά το προγνωστικό για την πορεία της Γαλλίας στο EURO 24

Προγνωστικό

Ο Μάικ Μενιάν δίνεται πρώτο φαβορί για τον τίτλο του «καλύτερου τερματοφύλακα». Το να επιβεβαιωθεί αυτό πληρώνει «8,00» και είναι μία από τις περιπτώσεις που το φαβορί σε μία κατηγορία παίρνει δικαίως και το ποντάρισμα.

Καλύτερος τερματοφύλακας: Μενιάν8.00

Καλύτερη Στοιχηματική Εταιρία για Euro 24

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
euro_2024_round.svg EURO 24
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Euro2024_ball.svg
ΠΑΝΟΡΑΜΑ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΟΜΙΛΟΙ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EURO 24
trophy-sentra.svg
ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΟΜΑΔΕΣ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ EURO
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Winmasters Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Winmasters
Betshop
Sportingbet