ΝΕΟ PROMO CODE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
sentragoal.gr Το Νο1 site για το στοίχημα
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
NEW
ΝΕΟ PROMO CODE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow EURO breadcrumbs arrow ΣΛΟΒΕΝΙΑ EURO 24: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Σλοβενία Euro 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Αποδόσεις και Προγνωστικά

Δεύτερη παρουσία σε Euro, με έντονο το... πράσινο στοιχείο λόγω Παναθηναϊκού.

Δεύτερη παρουσία σε Euro, με έντονο το... πράσινο στοιχείο λόγω Παναθηναϊκού.

Sentragoal Team
Sentragoal Team
26 Ιουνίου 2024 - 12:10
26/06/2024 - 12:10
Sentragoal Slovenia euro 2024.jpeg

Η διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας έδωσε αυτόνομη ποδοσφαιρική υπόσταση στη Σλοβενία το 1992, έναν χρόνο μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας. Για τα πρώτα επίσημα ματς έπρεπε να μπει το 1994, οπότε είναι επιτυχία το ότι μία εξαετία μετά έπαιζε στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης (Euro 2000). Το ότι δεν προχώρησε στα νοκ άουτ ήταν λογική εξέλιξη, ωστόσο το πρόσημο ήταν θετικό από τη στιγμή που είχε απολογισμό 0-2-1 και έπαιξε την πρόκριση στο φινάλε (έφερε 0-0 με τη Νορβηγία και ενώ θα περνούσε στα νοκ άουτ αν νικούσε με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά).

Το κακό, όμως, στην περίπτωση της εθνικής Σλοβενίας, είναι το γεγονός ότι η δεξαμενή από την οποία αντλούνται οι διεθνείς είναι περιορισμένη τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα. Έτσι, έπρεπε να φτάσουμε στο «φέτος» για να δούμε τους Σλοβένους στα τελικά Euro 24. Ενδιάμεσα, προσπάθησαν να αφήσουν το στίγμα τους και συμμετείχαν στα θερινά ραντεβού των Παγκοσμίων Κυπέλλων σε Νότια Κορέα – Ιαπωνία (2002) και Νότια Αφρική (2010), αλλά όπως το 2000, στα γήπεδα Βελγίου και Ολλανδίας, έτσι και στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του ομίλου. Για όλα, βέβαια, υπάρχει η πρώτη φορά.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Μπήκε στο 3ο… καζάνι δυναμικότητας και η Τυφλή Θεά την έριξε στο 8ο γκρουπ, με τη θεωρία να υπαγορεύει ότι θα έπρεπε να τερματίσει πίσω από τις Δανία, Φινλανδία και μπροστά από Καζακστάν, Βόρεια Ιρλανδία και Σαν Μαρίνο. Η παρουσία της κρίνεται εξαιρετική, αν και έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να κλειδώσει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας, χάρη στο γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς στο 86ο λεπτό του ματς με το Καζακστάν (2-1 εντός). Βέβαια, δεν μπορεί να αγνοηθεί το ότι τερμάτισε ισόβαθμη της πρωτοπόρου Δανίας, κατέλαβε τη 2η θέση επειδή υστέρησε των Σκανδιναβών στην ισοβαθμία (ισοπαλία εντός και ήττα εκτός).

Εξαιρετικά τα νούμερα των διεθνών του Ματιάζ Κεκ, είχαν την καλύτερη επίθεση (20 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (9), με πρώτο σκόρερ τον Μπένιαμιν Σέσκο (5 γκολ). Τρεις φορές βρήκε δίχτυα ο συμπαίκτης του Βέρμπιτς στον Παναθηναϊκό, Αντράζ Σπόραρ, ενώ ο Τύπος της χώρας ανέδειξε ως παίκτη – κλειδί τον τρίτο Σλοβένο που ανήκει στο «τριφύλλι» (Άνταμ Τσέριν).

Σούπερ προσφορά! Δώρα χωρίς κατάθεση. Promo code BASS130 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σλοβενία Euro 24 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Σλοβενία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Γιάν Όμπλακ (31)

64/0

Ατλέτικο Μ.

Βιντ Μπέλετς (33)

20/0

ΑΠΟΕΛ

Ιγκόρ Βέκιτς (26)

1/0

Βέιλε

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Π. Στογιάνοβιτς (28)

52/2

Σαμπντόρια

Γιάκα Μπιγιόλ (25)

47/1

Ουντινέζε

Γιούρε Μπάλκοβετς (29)

32/0

Αλάνιασπορ

Μίχα Μπλάζιτς (31)

32/0

Λεχ Πόζναν

Ζαν Κάρνιτσνικ (29)

29/1

Τσέλιε

Ντάβιντ Μπρέκαλο (25)

12/1

Ορλάντο

Έρικ Γιάνζα (30)

8/2

Γκόρνικ

Βάνια Ντρίκουσιτς (24)

6/0

Σότσι

ΜΕΣΟΙ

Γιάσμιν Κούρτιτς (35)

90/2

Σουντιρόλ

Μπεν. Βέρμπιτς (30)

58/6

Παναθηναϊκός

Μίχα Ζάιτς (29)

39/8

Φενέρ

Σάντι Λόβριτς (26)

33/4

Ουντινέζε

Άνταμ Τσέριν (24)

29/4

Παναθηναϊκός

Γιον Στάνκοβιτς (28)

22/1

Στουρμ Γκρατς

Τίμι Έλσνικ (26)

13/1

Ολίμπια Λ.

Τόμι Χόρβατ (25)

5/0

Στουρμ Γκρατς

Άντριαν Ζελίκοβιτς (21)

1/0

Σπαρτάκ Τρνάβα

Νίνο Ζούγκελ (24)

0/0

Μπόντο Γκλιμτ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Γιόζιπ Ίλιτσιτς (36)

79/16

Μάριμπορ

Άντραζ Σπόραρ (30)

51/11

Παναθηναϊκός

Μπεν. Σέσκο (21)

28/11

Λειψία

Γιαν Μλάκαρ (25)

15/2

Πίζα

Ζαν Τσέλαρ (25)

9/0

Λουγκάνο

Ζαν Βίποτνικ (22)

8/2

Μπορντό

Ο προπονητής

Η Σλοβενία είχε να επιδείξει παρουσία στο Euro 2000 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, οπότε το ότι έπαιξε και στα τελικά του Μουντιάλ το 2010 με τον Μάτιαζ Κεκ στο τιμόνι, ίσως δεν θεωρήθηκε είδηση, διότι είχε ανέβει επίπεδο. Τα επόμενα χρόνια, όμως, πέρασαν σε καθεστώς… λιτότητας και έπρεπε να επιστρέψει στο τιμόνι ο 63χρονος Κεκ για να δει επιτυχία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (από το 2018 στον πάγκο για 2η θητεία, η πρώτη άρχισε το 2007 και τελείωσε το 2011).

Με περίπου 500 ματς στην καριέρα του, ο άλλοτε τεχνικός της Μάριμπορ (τρία τρόπαια στη Σλοβενία) και της Ριέκα (τέσσερα τρόπαια στην Κροατία) θεωρείται ιδανικός στη διαχείριση προσωπικοτήτων και δύσκολων καταστάσεων, όπως απέδειξε και στα προκριματικά. Στην Εθνική έχει ξεπεράσει τις 100 παρουσίες στον πάγκο (102) και ο απολογισμός του (46-24-32) είναι διόλου ευκαταφρόνητος. Δοκίμασε και στη Σαουδική Αραβία για μία σεζόν (2011-12, Αλ Ιτιχάντ), αλλά το κλίμα δεν το… σήκωσε, το χαμηλό επίπεδο τον… τρελαίνει.

Το Αστέρι της ομάδας

Βαδίζει στο 37ο έτος της ζωής του, αλλά το κλισέ για το κρασί που όσο παλαιώνει, στις σωστές συνθήκες, τόσο καλύτερο γίνεται, βρίσκει εφαρμογή στο πρόσωπό του. Μάλιστα, οι συνθήκες στην περίπτωσή του μόνο ιδανικές δεν μπορούν να θεωρηθούν. Ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς, περί ου ο λόγος, μάγεψε τα ιταλικά γήπεδα για 12 χρόνια (Παλέρμο, Φιορεντίνα, Αταλάντα), αλλά το καλοκαίρι του 2022 έφτασε κοντά στο τέλος. Νικημένος από τους προσωπικούς δαίμονές του, τραβήχτηκε από τη σκηνή.

Τον Οκτώβριο του 2022 επέστρεψε στη Μάριμπορ έπειτα από μία περίοδο προσαρμογής, τη σεζόν που μάς πέρασε θύμισε το ένδοξο παρελθόν, με 31 συμμετοχές και 8 γκολ. Τα 19 ευρωπαϊκά τέρματα κατά την παρουσία του στην Ιταλία, η απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση και οι σπάνιες παραστάσεις με την Αταλάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν… γράψει, οπότε ας μας συγχωρήσει ο Μπένιαμιν Σέσκο της Λειψίας, αλλά έχει τα χρόνια μπροστά του ώστε να «ανακηρυχθεί» αστέρι της Εθνικής.

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Ο Μάτιαζ Κεκ θα ξεκινήσει στη λογική του 4-4-2. Ο πορτιέρε Ομπλάκ είναι το «Α» και το «Ω» στα μετόπισθεν, η τετράδα των Στογιάνοβιτς, Μπάλκοβετς, Μπιγιόλ και Μπλάζιτς συνθέτουν ένα φαινομενικά αντιφατικό, αλλά εν τέλει αρμονικό σχήμα που συνδυάζει ταχύτητα (στα άκρα) και μπόλικο δυναμισμό (στα στόπερ). Το δίδυμο των Λόβριτς και Τσέριν στη μεσαία γραμμή θεωρείται το βασικό συστατικό της επιτυχίας των Σλοβένων, καθώς οι δύο τους κάνουν όλες τις πιθανές δουλειές σε ικανοποιητικό βαθμό.

Στα άκρα απαιτείται… πολυτέλεια και οι Χόρβατ και Βέρμπιτς είναι έτοιμοι να την προσφέρουν, ενώ ο ηγετικός φορ Σέσκο τα έχει βρει με τον Σπόραρ, το δίδυμο αποδίδει απρόσμενα καλά. Σε καταστάσεις επίθεσης, ο πολύπειρος βιρτουόζος Ίλιτσιτς είναι αυτός που μπορεί να έρθει από τον πάγκο για να κάνει το αναπάντεχο, σε αντίθετες καταστάσεις, ο μέσος Κούρτιτς μπορεί να οργανώσει τη μεσαία γραμμή σε λίγα μέτρα.

(4-4-2): Ομπλάκ – Στογιάνοβιτς, Μπιγιόλ, Μπλάζιτς, Μπάλκοβετς – Χόρβατ, Τσέριν, Λόβριτς, Βέρμπιτς – Σπόραρ, Σέσκο.

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι Σέσκο
Εκτελέσεις Φάουλ Τσέριν
Σκόρερ Σέσκο
Κάρτες Μπιγιόλ

Euro 24 Σλοβενία Όμιλος

Συνηθίζεται μετά την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης το σκάουτινγκ από το τμήμα της εκάστοτε Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να παίρνει… φωτιά. Στη Σλοβενία, μάλλον δεν χρειάζεται να σκάψουν τόσο βαθιά. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε οι αντίπαλοί της στο 3ο γκρουπ να συνοδεύονται από ευκρίνεια. Θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τη Δανία, την οποία βρήκε στα προκριματικά, ενώ το μεγάλο φαβορί του γκρουπ, η Αγγλία, δεν είναι δα ταξίδι στο άγνωστο. Πρόκειται για «ανοιχτό βιβλίο» όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά η ποιοτική στάθμη είναι τέτοια που δύσκολα αναχαιτίζεται. Γνώριμη και η… γειτόνισσα Σερβία, ακόμη μία δώρα που προέκυψε προ δεκαετιών από τα σπλάχνα της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

  1. Αγγλία
  2. Δανία
  3. Σερβία
  4. Σλοβενία

Πρόγραμμα Euro 24 Σλοβενία

Όταν ένα αουτσάιντερ καλείται να κάνει… πάταγο, προαπαιτούμενο είναι το ευνοϊκό πρόγραμμα. Η θεωρία υπαγορεύει ότι η ισχυρότερη ομάδα του ομίλου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο φινάλε και αφού έχει κάνει το «δύο στα δύο». Έτσι και θα συμβεί, με τους Σλοβένους να εκκινούν με το 1-1 κόντρα στη Δανία, ενώ ακολουθεί η μάχη με τη Σερβία, πριν την αναμέτρηση με τους Άγγλους.

Αγώνας Σκορ Γήπεδο & Πόλη
Σλοβενία - Δανία 1-1 «Stuttgart Arena», Στουτγάρδη
Σλοβενία - Σερβία 1-1 «Football Arena», Μόναχο
Αγγλία - Σλοβενία 0-0 «Cologne Stadium», Κολωνία
Σούπερ προσφορά! Δώρα χωρίς κατάθεση. Promo code BASS130 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σλοβενία Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει η Σλοβενία στη φάση των νοκ-άουτ, με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
1ο ενός εκ των ομίλων Ε’, ΣΤ’ 

*Στη νοκ άουτ φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στατιστικά
  • Για 1η φορά περνάει στα τελικά του Euro απ’ ευθείας

  • Ρέκορντμαν συμμετοχών (53) ο εκλέκτορας Ματιάζ Κεκ

Euro 24 Σλοβενία Αποδόσεις

Μόλις για 2η φορά στα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Σλοβενία, είναι λογικό να μην συνοδεύεται από υψηλές αποδόσεις. Πάνω από τον διπλασιασμό το να περάσει τον σκόπελο του ομίλου, το να πάρει την πρωτιά ισοδυναμεί με… λαχείο, οι αποδόσεις αυξάνονται εκθετικά όταν ζητείται το κάτι παραπάνω. Χαρακτηριστικό των χαμηλών… κυβικών της ο αριθμός «400» που τη συνοδεύει για να κατακτήσει το τρόπαιο (ούτε η Ελλάδα το 2004 τόσο…).

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 100.00
Να φτάσει στον τελικό 22.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 7.00

Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά για την πορεία της Σλοβενίας στο EURO 24

Προγνωστικό #1

Η Σλοβενία είχε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στον όμιλο των προκριματικών, έχασε την πρωτιά από τη Δανία, στην ισοβαθμία. Η λογική υπαγορεύει ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε κλειστά ματς, δεδομένου ότι σκοράρει με συνέπεια. Αμύνεται ικανοποιητικά με αντιπάλους συγκεκριμένου διαμετρήματος, πλην όμως με Αγγλία και Δανία (ξανά) στο γκρουπ, το έργο της δεν θα είναι εύκολο. Εκτιμούμε ότι αξίζει το ποντάρισμα να σκοράρει τρία γκολ σε ισάριθμα ματς,

Γκολ υπέρ στον όμιλο: Over 2,51.72
Προγνωστικό #2

Συμπληρώνοντας το παραπάνω σενάριο το δεύτερο ποντάρισμα θα πάει στο να δεχθεί (τουλάχιστον) τα διπλάσια γκολ απ ' ότι επιλέξαμε να σημειώσει. 

Γκολ κατά στον όμιλο: Over 5,51.90

Στοιχηματική
Άδεια
Πλεονεκτήματα
Υπηρεσίες
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Fonbet
Netbet
Bet365
Winmasters
Betsson
Sportingbet