ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow EURO breadcrumbs arrow ΤΟΥΡΚΙΑ EURO 24: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Τουρκία Euro 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Αποδόσεις και Προγνωστικά

Δίνει το «παρών» σταθερά στα τελευταία Euro, όμως η τελευταία αξιόλογη πορεία της είναι πίσω στο μακρινό 2008.

Δίνει το «παρών» σταθερά στα τελευταία Euro, όμως η τελευταία αξιόλογη πορεία της είναι πίσω στο μακρινό 2008.

Sentragoal Team
Sentragoal Team
05 Ιουλίου 2024 - 14:00
05/07/2024 - 14:00
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
Sentragoal turkey euro 2024.jpeg

Η γειτονική χώρα θα πάρει μέρος για 5η φορά στην ιστορία της στην τελική φάση του Euro 24, ενώ θα είναι και η 3η διαδοχική, δείχνοντας πως τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία. Καλύτερο πλασάρισμα που είχε ποτέ ήταν το 2008 στα γήπεδα της Ελβετίας και Αυστρίας, όταν και κατέκτησε την 3η θέση. Καθόλου τιμητικό το ότι δεν πήρε ούτε βαθμό στην προηγούμενη διοργάνωση (έγινε σε πολλές χώρες), με το 0-0-3 και 1-8 γκολ να είναι απογοητευτικά. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 18 παιχνίδια έχει δώσει στο συγκεκριμένο τουρνουά και έχει πετύχει μόλις 4 νίκες (4-2-12 συνολικά).

Για να το κάνουμε πιο γενικό, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει δύο παρουσίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μία το 1954 και άλλη μία το 2002 στα γήπεδα των Ν. Κορέας και Ιαπωνίας, όταν και τερμάτισε 3η. Στο Νations League βρίσκεται στη Β’ κατηγορία και θα παλέψει για νέα άνοδο στην ελίτ της διοργάνωσης, εκεί όπου τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Τέλος, είναι δρομολογημένο να αποτελέσει την οικοδέσποινα (μαζί με την Ιταλία) στη διοργάνωση του 2032, συνεπώς θέλει να έχει μία αξιόλογη πορεία στην τρέχουσα (αλλά και στην επόμενη – εφόσον προκριθεί).

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Βρέθηκε στον 4ο όμιλο της προκριματικής φάσης, έχοντας μπροστά της την Κροατία, που δικαίως λογιζόταν ως πρώτο φαβορί. Κι όμως έκανε την έκπληξη και τερμάτισε η ίδια πρώτη, έχοντας απολογισμό 5-2-1. Η μοναδική ήττα ήρθε από τη «Χρβάτσκα» στην έδρα της, όμως φρόντισε να πάρει πίσω το αίμα της στη ρεβάνς του Όσιγιεκ (τον Οκτώβριο του 2023).

Χωρίς να διαθέτει τον παίκτη που «πυροβολούσε» διαρκώς στην επίθεση, στηρίχθηκε όμως στα πολύτιμα και ταχύτατα εξτρέμ (Κενάν Γιλντίζ, Γιουνές Ακγκιούν, Γιουσούφ Σαρί, Κερέμ Ακτούρκογλου και Μπαρίς Αλπέρ Γιλμάζ), που δημιουργούσαν και έλυναν τον «Γόρδιο δεσμό». Κομβικός βέβαια και ο «μαέστρος» της Ίντερ, Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος έδενε άμυνα με επίθεση. Δεν έχασε ποτέ τη συγκέντρωση της, σοβαρή όπου χρειάστηκε, ικανοποίησε τους οπαδούς της (γύρισε πολλά γήπεδα στη χώρα και δεν περιορίστηκε σε ένα).

Σε υποδεχόμαστε με 115 free δώρα* χωρίς κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τουρκία Euro 24 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Τουρκία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Α. Μπαγιντίρ (26)

9/0

Μάν. Γιουν.

Μ. Γκιουνόκ (35)

29/0

Μπεσίκτας

Ου. Τσακίρ (28)

27/0

Τραμπζονσπόρ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μ. Μουλδούρ (25)

22/1

Φενέρμπαχτσε

Ζ. Τσελίκ (27)

45/2

Ρόμα

Α. Μπαρντακτσί (29)

8/1

Γαλατάσαραϊ

Α. Καπλάν (21)

0/0

Άγιαξ

Μ. Ντεμιράλ (26)

44/2

Αλ Αχλί

Σ. Ακαϊντίν (30)

6/0

Παναθηναϊκός

Φ. Καντίογλου (24)

15/1

Φενέρμπαχτσε

ΜΕΣΟΙ

Χ. Τσαλχάνογλου (30)

86/18

Ίντερ

Ισ. Γιουκσέκ (25)

14/1

Φενέρμπαχτσε

Κ. Αϊχάν (29)

58/5

Γαλατάσαραϊ

Ο. Γιοκουσλού (30)

40/1

Γουέστ Μπρομ

Ο. Κοκτσού (23)

28/2

Μπενφίκα

Σ. Οζκάν (26)

18/0

Ντόρτμουντ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ι. Καχβετσί (28)

33/2

Φενέρμπαχτσε

Γ. Ακγκιούν (23)

9/2

Λέστερ

Κ. Γιλντίζ (19)

7/1

Γιουβέντους

Κ. Ακτούρκογλου (25)

29/5

Γαλατάσαραϊ

Α. Γκιουλέρ (19)

7/1

Ρεάλ Μαδρ.

Μπ. Αλ. Γιλμάζ (24)

15/2

Γαλατάσαραϊ

Μπ. Γιλντιρίμ (22)

3/2

Ρεν

Τσ. Τοσούν (32)

51/20

Μπεσίκτας

Σ. Κιλιτσόι (18)

2/0

Μπεσίκτας

Γ. Γιαζιτσί (27)

43/3

Λιλ

Ο προπονητής

Ο 49χρονος Βιτσέντζο Μοντέλα δεν έχει κλείσει ακόμη ένα χρόνο στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας, μιας και το ντεμπούτο του έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2023 (έχει απολογισμό 3-1-2). Πριν αναλάβει την ομάδα, βρέθηκε στον πάγκο της Άδανα Ντεμίρσπορ, με την οποία διατηρεί ακόμη πολύ καλές σχέσεις (ο διερμηνέας της είναι το δεξί του χέρι στην Εθνική). Επιπλέον, φρόντισε να την οδηγήσει στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, πριν δώσει τη θέση του στον Πάτρικ Κλάιφερτ.

Έχει εργαστεί σε Ρόμα (83 γκολ/192 συμμετοχές ως σέντερ φορ), Κατάνια, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Μίλαν και Φιορεντίνα, βέβαια έχει περάσει τα σύνορα της χώρας του, για λογαριασμό της Σεβίλλης. Στο… παλμαρέ του έχει μόλις ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, αυτό του 2016, όταν καθοδηγούσε τη Μίλαν (1-1 κ.δ., 4-3 πέν. vs Γιουβέντους). Πολύ αγαπητός στο τουρκικό κοινό, έχει γυρίσει τα περισσότερα γήπεδα της χώρας, τσεκάροντας παίκτες και συνομιλώντας με προπονητές και διοικούντες συλλόγων της Σούπερ Λιγκ.

Το Αστέρι της ομάδας

Το «κεφάλαιο» της ομάδας είναι ο Χακάν Τσαλχάνογλου. Ο μέσος της Ίντερ είναι αυτός που ανεβάζει και κατεβάζει ρυθμό στο τιμ. Με 84 συμμετοχές και 18 τέρματα έως τώρα με το εθνόσημο, βρίσκεται κατάματα με τα ρεκόρ. Σε περίπτωση που η Τουρκία φτάσει στον τελικό και αγωνιστεί σ’ όλα τα ματς, τότε θα γίνει το Νο. 7 σε παρουσίες, ξεπερνώντας τους Αλπάι Οτσαλάν. Ακραίο! Πιο βατό φαντάζει το να πετύχει 1-2 γκολ και να μπει ανάμεσα στους Μετίν Οκτάι, Τσεμίλ Τουράν, Νιχάτ Καχβετσί (όλοι με 19 γκολ) και Τσενκ Τοσούν (20 γκολ).

Από εκεί και πέρα, έχει πάρει το… ελεύθερο από τον Βιτσέντζο Μοντέλα να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Εκτελεστής των στατικών φάσεων, μαρκάρει και καλύπτει πολλούς χώρους. Βολεύεται τόσο στο «10», όσο και στις θέσεις «6-8». Πραγματοποιεί «μαγική» σεζόν στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, βοηθάει τόσο στο δημιουργικό σκέλος (τροφοδοτεί τον Λαουτάρο Μαρτίνες), όσο και στο σκοράρισμα (εκτελεστής των πέναλτι).

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Ο Μοντέλα δεν είναι από τους κλασικούς Ιταλούς προπονητές που ποντάρουν ξεκάθαρα στην άμυνα. Εμπιστεύεται το 4-2-3-1, πολύ δύσκολα θα παίξει με δύο κλασικούς επιθετικούς. Στις θέσεις των στόπερ, ο ένας που αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού είναι ο Μπαρντακτσί που εντυπωσιάζει στη Γαλατάσαραϊ και για τη δεύτερη θέση θα γίνει «σφαγή», μιας και υπάρχουν οι Ακαϊντίν και Ντεμιράλ. Ερωτηματικό ποιος θα καλύψει την αριστερή πλευρά, πιο βατά τα πράγματα στη δεξιά, με τον Ζεκί Τσελίκ της Ρόμα.

Όσον αφορά στα γκολπόστ, οι Τσακίρ και Γκιουνόκ έχουν ίσες πιθανότητες (σχεδόν και ίδιες συμμετοχές) για το αρχικό σχήμα. Τώρα, στα πιο μπροστινά, οι Τσαλχάνογλου, Γιουκσέκ και Κοκτσού έχουν προβάδισμα, ενώ στα «φτερά» υπάρχουν πολλοί μνηστήρες. Οι Ακτούρκογλου και Γιλμάζ διαθέτουν ταχύτητα, οι Καχβετσί και Γιαζιτσί έχουν εμπειρία.

Δεν αποκλείεται να δούμε ως «9άρι» τον Γιλντίζ της Γιουβέντους, παρότι στη «Βέκια Σινιόρα» παίζει ως περιφερειακός, ελέω παρουσίας Βλάχοβιτς και Μίλικ.

(4-2-3-1): Τσακίρ – Τσελίκ, Μπαρντακτσί, Ντεμιράλ, Καντίογλου – Γιουκσέκ, Κοκτσού – Καχβετσί, Τσαλχάνογλου, Γιλμάζ – Γιλντίζ

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι Τσαλχάνογλου
Εκτελέσεις Φάουλ Τσαλχάνογλου
Σκόρερ Μπ. Γιλμάζ
Κάρτες Μπαρντακτσί

Euro 24 Τουρκία Όμιλος

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την ίδια στο 6ο γκρουπ. Μπορεί να θεωρείται το απόλυτο φαβορί η Πορτογαλία (μόλις δύο νίκες σε 9 αναμετρήσεις, 2-0-7) και το αουτσάιντερ η πρωτάρα Γεωργία (3-1-1 ο απολογισμός της), όμως υπάρχει και η Τσεχία. Με την ομάδα της κεντρικής Ευρώπης έχει τεθεί 21 φορές τέθηκε αντιμέτωπη, καταγράφοντας 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες. Η εν λόγω αντίπαλος αποτελεί ένα δυνατό σύνολο που δεν πρόκειται να χαριστεί, σε καμία ομάδα του ομίλου. Πάντως, στις τάξεις των Τούρκων έχουν θέσει ως στόχο τη 2η θέση.

  1. Πορτογαλία (6) ✅
  2. Τουρκία (6) ✅
  3. Γεωργία (4) ✅
  4. Τσεχία (1) ❌

Πρόγραμμα Euro 24 Τουρκία

Μια πορεία «χάρμα οφθαλμών» είναι αυτή της Τουρκίας, η οποία κατάφερε να τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της (στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία) χάνοντας μόνο από τους Ίβηρες (με 3-0). Κέρδισε τη Γεωργία στην πρεμιέρα με 3-1, αλλά και την Τσεχία με 2-1 στο τέλος της διαδικασίας, ενώ στην πρώτη της υποχρέωση στα νοκ άουτ, πέρασε από το μεγάλο εμπόδιο που ονομάστηκε «Αυστρία».

Αγώνας Ημερ/νία (Ώρα) Γήπεδο & Πόλη
Τουρκία - Γεωργία 3-1 «BVB Stadion», Ντόρτμουντ
Τουρκία - Πορτογαλία 0-3 «BVB Stadion», Ντόρτμουντ
Τσεχία - Τουρκία 1-2 «Volksparkstadion», Αμβούργο
Αυστρία - Τουρκία 1-2 «Red Bull Arena», Λειψία
Ολλανδία - Τουρκία 6/7, 22:00 «Olympiastadion», Βερολίνο

 

Σε υποδεχόμαστε με 115 free δώρα* χωρίς κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τουρκία Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει η Τουρκία στη φάση των νοκ-άουτ.

Διασταυρώνεται στα ημιτελικά με...
Αγγλία ή Ελβετία

Στατιστικά
  • Δεν έχει χάσει σε γερμανικό έδαφος από το 2020 και μετά (2-1-0)

  • 11-4-20 συνολικά με τις ομάδες του ομίλου της

Euro 24 Τουρκία Αποδόσεις

Οι στοιχηματικές εταιρίες την έχουν ως το 8ο και τελευταίο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, λογική εξέλιξη αν δούμε τις υπόλοιπες ομάδες που συνεχίζουν στο τουρνουά. Στο ίδιο πλαίσιο και η απόδοση του να είναι μια εκ των δύο φιναλίστ. 

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 40.00
Να φτάσει στον τελικό 11.00

*Οι αποδόσεις ίσχυαν 05/7: 13:00

Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά για την πορεία της Τουρκίας στο EURO 24

Προγνωστικό #1

Σκέψη που δεν θα μείνει μόνο σκέψη. Η Τουρκία είναι «μανούλα» στο να εκφράζεται και να λέει πολλά και διάφορα πριν από μία μεγάλη διοργάνωση. Το έχουν δείξει άλλωστε και σε συλλογικό επίπεδο οι ομάδες της χώρας. Αναφορές από τη γειτονική χώρα κάνουν λόγο για μακρύ ταξίδι στον θεσμό. Διαφωνούμε και θα πάμε με το να σταματήσει η πορεία της στη φάση των ομίλων. Ναι μεν υπάρχει η θεωρητικά εύκολη πρεμιέρα με τη Γεωργία, όμως η συνέχεια είναι «μπαστούνι». Επιστροφή νωρίς στο σπίτι σε απόδοση 3.20.

❌ Να φτάσει στους «16»: ΟΧΙ3.20
Προγνωστικό #2

Υπό αυτή τη σκέψη, παίζεται το Under 4,5 βαθμούς, αν και η απόδοση του 1.50 είναι μόνο για γερά... πορτοφόλια.

❌ Πόντοι κατά στον όμιλο: Under 4,51.50

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
euro_2024_round.svg EURO 24
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Euro2024_ball.svg
ΠΑΝΟΡΑΜΑ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΟΜΙΛΟΙ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EURO 24
trophy-sentra.svg
ΝΙΚΗΤΗΣ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΟΜΑΔΕΣ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ EURO 24
Euro2024_ball.svg
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ EURO
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Winmasters Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Winmasters
Betshop
Sportingbet